Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Στο Γκάζι γίνεται... μουσείο - Ημερίδα

Ημερίδα με τίτλο «Στο Γκάζι…γίνεται Μουσείο» διοργανώνει η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων την Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2011 και ώρα 10.00 (Αμφιθέατρο  Ρ/Σ Αθήνα 984 «Γιάννης Ρίτσος», Πειραιώς 100, Γκάζι).

Σκοπός είναι η παρουσίαση στο ευρύ κοινό μιας νέας λειτουργίας της «Τεχνόπολις», αυτή του ιστορικού και μουσειακού της χαρακτήρα, καθώς και ο σχεδιασμός ενός μουσείου αφιερωμένου στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου, που λειτουργούσε  στον ίδιο χώρο έως το 1984.

Στο πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνονται θεματικές ομιλίες για την ιστορία της παραγωγής φωταερίου και του εργοστασίου γενικότερα, την περίοδο της αποκατάστασης του ως βιομηχανικό μνημείο, το μέλλον αντίστοιχων τέτοιων χώρων στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και το μέλλον σύγχρονων μορφών ενέργειας, όπως είναι το φυσικό αέριο. Επίσης, θα προβληθούν δύο ντοκιμαντέρ: «Το Γκάζι» του Δημήτρη Σταύρακα και «Τεχνόπολις» του Ανδρέα Λουκάκου, στα οποία παρουσιάζεται  τόσο η ιστορία του εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας, όσο  και ο χώρος πολιτισμού στον οποίο έχει μετατραπεί τα τελευταία δώδεκα χρόνια.


Στην ημερίδα θα μιλήσει και ο Αν. Καθηγητής του Τμήματος Αλ. Πρέπης.
Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

a