Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Διαλέξεις Μanuel Aires Mateus, José Selgas

Στο πλαίσιο της Έκθεσης "GREAT 2013 - Τα Πρώτα τους Κτίρια" θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις των αρχιτεκτόνων και μελών της κριτικής επιτροπής Μanuel Aires Mateus και José Selgas στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τετάρτη 20 Μαρτίου, Ώρα έναρξης: 19:00 Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30

Manuel Aires MateusΓεννήθηκε στη Λισαβόνα το 1963 και αποφοίτησε από τη σχολή αρχιτεκτονικής του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Λισαβόνας το 1986. Το 1983 ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον αρχιτέκτονα Gonçalo Byrne ενώ από το 1988 συνεργάζεται με τον αρχιτέκτονα Francisco Aires Mateus. Έχει διδάξει στην Ακαδημία Αρχιτεκτονικής του Mendrízio στην Ελβετία (2001), στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου της Λουμπλιάνα (2003-04) και στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ (2002 και 2005). Καθηγητής στο Universidade Lusíada της Λισαβόνας από το 1997 και στο Universidade Autónoma της Λισαβόνας από το 1998. Προσκεκλημένος σε σεμινάρια και διαλέξεις στην Αργεντινή, Αυστρία, Βέλγιο, Βραζιλία, Καναδά, Χιλή, Κροατία, Αγγλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Μεξικό, Νορβηγία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Σουηδία, Ελβετία και Αμερική.


 Πέμπτη 21 Μαρτίου, Ώρα έναρξης: 19:00Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30


 José Selgas
Γεννημένος το 1965, αποφοίτησε το 1992 από την Ανώτατη Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου της Μαδρίτης και το 1993 ίδρυσε το αρχιτεκτονικό γραφείο SelgasCano μαζί με τη Λουθία Κάνο. Το διάστημα 1994-1995 συνεργάστηκε με τον Φραντσέσκο Βενέτσια στη Νάπολη ενώ τα έτη 1997-1998 του δόθηκε υποτροφία για να σπουδάσει στην Ισπανική Ακαδημία Καλών Τεχνών στη Ρώμη. Οι SelgasCano εργάζονται στη Μαδρίτη. Είναι ένα μικρό γραφείο που θέλει να παραμείνει σε αυτό το μέγεθος. Δεν έχουν διδάξει σε πανεπιστήμια και τείνουν να μην δίνουν διαλέξεις ώστε να αποφεύγουν να εστιάζουν στα έργα τους. Έχουν επικεντρώσει τη δουλειά τους στην έρευνα της κατασκευαστικής διαδικασίας την οποία αντιλαμβάνονται ως μια συνεχή καταγραφή του μέγιστου δυνατού αριθμού των στοιχείων που παρεμβάλλονται από το στάδιο της κατασκευής μέχρι εκείνο της εγκατάστασης. Έχουν εκθέσει έργο τους στο ΜοΜΑ στη Νέα Υόρκη, στη Μπιενάλε της Βενετίας, στη GA Gallery στο Τόκιο, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Τόκιο και στο Design Museum του Λονδίνου. Στα πρόσφατα project τους συγκαταλέγονται η κατασκευή των Συνεδριακών Κέντρων και των Αιθουσών Διαλέξεων στην Καρθαγένα και την Πλασένθια της Ισπανίας όπως και του Factory Youth Movement στη Μέριδα.



 Για ζωντανή αναμετάδοση κάντε κλικ εδώ  
(χρειάζεται το ονομα πρόσβασης και ο κωδικός, που χρησιμοποιείται για συνδεση στις φοιτητικές υπηρεσίες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

a