Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Μια πόλη που λέγεται Ισπανία

Σύγχρονη ισπανική αρχιτεκτονική: 2000-2010

Εθνική Γλυπτοθήκη,
λεωφ. Κατεχάκη, Αλσος Στρατού, Γουδή,
τηλ. 210 7709.855,
μεταξύ 20 Μαΐου και 29 Αυγούστου

links: / \ / \
/ \
/ \

27/6/2010



Τρέχωντες Αρχιτεκτονικοί Διαγωνισμοί

1]

Σχεδιασμός Κοινότητας Κοινωνικών Κατοικιών με Αρχές Οικολογικού Σχεδιασμού στο Δήμου Αξιού νομού Θεσσαλονίκης

2]
Διαμόρφωση της Κεντρικής Πλατείας [Πλατεία Νίκης] του Δήμου Κοζάνης
3] *φοιτητικός
.....

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

greek green greet by droog




Η έκθεση greek green greet by droog -η μεγαλύτερη έκθεση της Droog στον κόσμο από το 2007- παρουσιάζει την Droog, διερευνώντας και συζητώντας έννοιες όπως ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση, επαναδημιουργία, διαύγεια σκέψης, μνήμη και νοσταλγία, στο πλαίσιο ενός σύγχρονου αστικού διαμερίσματος. Στόχος είναι η περαιτέρω ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του ευρύτερου κοινού στην Ελλάδα, όσον αφορά στο διεθνές σύγχρονο design με περιβαλλοντικές ανησυχίες.

Droog (προφέρεται ντρό-οχ, με την κατάληξη να προφέρεται όπως το ‘Λώχ Νές’) σημαίνει “dry” δηλαδή “στεγνό” στα Ολλανδικά, όπως λέμε “στεγνό χιούμορ”. H Droog δημιουργήθηκε στο Άμστερνταμ το 1993 από την ιστορικό και κριτικό τέχνης Renny Ramakers και τον Gijs Bakker και ανέπτυξε μια μοναδική προσέγγιση στην παραγωγή προϊόντων και projects που συνάπτουν μια ιδιαίτερη σχέση με το άτομο–χρήστη-περιβάλλον. Διερευνώντας έννοιες όπως επιβράδυνση, μνήμη, νοσταλγία, επαναχρησιμοποίηση, χειροποίητες μεθόδους παραγωγής και φυσικό περιβάλλον, προκαλούν την δημιουργία εμπειριών και διαδραστικής συμμετοχής, με προϊόντα και projects που είναι απλά στην κατανόησή τους, έχουν μία καθαρότητα και διαύγεια στη νοητική τους σύλληψη και υπόσταση, αφηγούνται ιστορίες, με απώτερο σκοπό να εκτιμηθούν και να μην απορρίπτονται χωρίς περίσσια σκέψη.

Στο επίκεντρο αυτών των δραστηριοτήτων βρίσκεται το «εργαστήρι» της Droog: ανατρεπτικοί σχεδιαστές με περιβαλλοντική και ανθρώπινη ευαισθησία από ολόκληρο τον κόσμο, πειραματίζονται με νέες αντιλήψεις, νέα υλικά, νέες τεχνικές αλλά και πανάρχαιες μεθόδους παραγωγής. Διατηρούν το πνεύμα της Droog επίκαιρο και ουσιώδες, εμπνέοντας και συντηρώντας το με τολμηρές σχεδιαστικές προτάσεις σε τομείς όπως προϊόντα, διαμόρφωση εσωτερικών χώρων, γευστικές εκδηλώσεις, διαγωνισμούς και εκθέσεις, όντας ευρηματικοί στην εννοιολογική και θεματική προσέγγιση του βιομηχανικού σχεδιασμού.

Η Droog διασφαλίζει το ότι η στενή σχέση μεταξύ αρχικής ιδέας και πραγματικότητας παραμένει διαυγής, αναλλοίωτη και ξεκάθαρη ως και την έκφανση του τελικού αποτελέσματος. Η ομάδα αυτή έχει οργανώσει εκθέσεις σε σημαντικά μουσεία ανά τον κόσμο και έχει συμμετάσχει στην διδασκαλία μεταπτυχιακού προγράμματος της φημισμένης Design Academy Eindhoven. Έργα της φιλοξενούνται σε μόνιμες συλλογές Μουσείων όπως το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (ΜoΜΑ).

«το workshop είναι ένας ζωντανός οργανισμός, μια δεξαμενή διαλεκτικής ιδεών, δράσεων και δημιουργίας μέσα από την συνάντηση αρχιτεκτονικής, τέχνης, design και κατασκευής».

Μουσείο Μπενάκη-Κτήριο της οδού Πειραιώς

Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου 11854 Αθήνα, Τηλ: +30-210- 345 3111,
04.06.2010 έως 25.07.2010

Τετάρτη | Πέμπτη | Κυριακή 10:00 - 18:00
Παρασκευή | Σάββατο 10:00 - 22:00

a