Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Στης Σχολής τα Πέριξ

Όλοι έχουμε δει το γιαπί, που φαίνεται στο βάθος πίσω από τη Σχολή, με την ελαφρώς αιωρούμενη αίθουσα πολλαπλών, που πρόσφατα άρχισε να σοβατίζεται γκρι και κίτρινο। Τι είναι όμως;

Είναι το Κτίριο του Ινστιτούτου Πολιτιστικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας ΙΠΕΤ/Ε.Κ. "ΑΘΗΝΑ" -εδώ φωτογραφίες- και είναι έργο του Δημήτρη Παπαλεξόπουλου।Πρόκειται να στεγάσει εργαστήρια, υπολογιστικό κέντρο, θέσεις εργασίας ερευνητών, διοίκηση και διαχείριση, αίθουσες συνεδριάσεων-σεμιναρίων, βιβλιοθήκη-σπουδαστήριο, αμφιθέατρο, καθώς και βοηθητικούς και κοινόχρηστους χώρους (κυλικείο, χώροι υγιεινής κλπ)।

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Φοιτητικοί Διαγωνισμοί

Εκτός από το διαγωνισμό "Το Γραφείο του Αρχιτέκτονα", στα πλαίσια του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αρχιτεκτόνων Μηχανικών:
NEWSLETTER SADAS vol2-1

τρέχει και ένας φοιτητικός διαγωνισμός στα πλαίσια του 24ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αρχιτεκτονικής UIA 2011, που γίνεται 25/09 - 01/10/2011 στο Τόκυο.

Διαδηλώσεις φοιτητών και καθηγητών στην Ολλανδία

Πρωτοφανής και εντυπωσιακή για τα ολλανδικά δεδομένα διαδήλωση φοιτητων έγινε χθες στη Χάγη.
Διαμαρτύρονται για τη συμπίεση του χρόνου φοίτησης και την αύξηση των διδάκτρων κατά 3000 Ευρώ το χρόνο για όσους καθυστερούν ένα χρόνο και πάνω να πάροουν πτυχίο.
Ταυτόχρονα θα "τιμωρούνται" και τα πανεπιστήμια για τους αρνητικούς αυτούς "δεικτες αποδοτικότητας", με αποτέλεσμα να λάβουν λιγότερη χρηματοδότηση και να αναγκαστούν να απολύσουν προσωπικό.
Γι αυτό διαμαρτυρήθηκαν και οι καθηγητές.
Δέστε στη φωτογραφία την εντυπωσιακή πορεία περίπου χίλιων πρωτοβάθμιων καθηγητών με τήβεννο γύρω από το ολλανδικό Κοινοβούλιο.

Ενημέρωση από τον κ. Ν. Μπάρκα

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Against All Odds Project

H πρωτοβουλία Against All Odds Project (ΑΑΟ) έχει να άρει τις διαχωριστικές
γραμμές μεταξύ αρχιτεκτόνων, εικαστικών, ντιζάινερ και πολιτών, εγκαθιδρύοντας έναν εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ τους। Επί του πρακτέου, το AΑO είναι ένα ερευνητικό πρόγραμμα που φέρνει σε επαφή φορείς στην Ελλάδα συμπεριλαμβανομένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, τόσο εγχώριων όσο και διεθνών, με Έλληνες και ξένους αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες και ντιζάινερ στοχεύοντας στη δημιουργία συζητήσεων και δράσεων σχετικά με τη βελτίωση της καθημερινότητας στους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους της Αθήνας।


Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011


Η παραλαβή των ήδη επιλεγμένων Συγγραμμάτων από τα σημεία διανομής μπορεί να γίνει μέχρι τις 31/01/2011.

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Sir Ken Robinson

Με αφορμή το video που έστειλε ο κ. Λιανος παραθέτω τις δύο ομιλίες του sir Ken Robinson στο TED event που ενέπνευσαν το video.



Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ανοιχτή η Σχολή

Μετά τη Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης τα Τμήματα είναι κανονικά ανοικτά. Αύριο Πέμπτη 13/01 στις 13.30 στο διάλειμμα των μαθημάτων Συνέλευση του Συλλόγου για συζήτηση επί του θέματος και διαμόρφωση δράσεων.

Wifi Internet στη Σχολή


Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Τσιούκας χτες στη Συνέλευση του Τμήματος λειτουργεί πλέον στη Σχολή ασύρματο Ιnternet. Σ' αυτό το δίκτυο με όνομα eduroam έχουν πρόσβαση όλοι οι φοιτητές με το username και password, που χρησιμοποιούν για να δουν τους βαθμούς ή να δηλώσουν βιβλία. Το δίκτυο αυτό λειτουργεί και στο κτίριο των ΠΡΟΚΑΤ, των Ηλεκτρολόγων και των Εστιών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Συνέλευση Συλλόγου Φοιτητών Τετάρτη 12/01

Aύριο, ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, στις 13.00 έχει Συνέλευση ο Σύλλογος Φοιτητών Αρχιτεκτονικής. Είναι σημαντικό να είμαστε εκεί για να συζητήσουμε τα όσα ειπώθηκαν στην Συνέλευση του Τμήματος και στην Ενημέρωση σχετικά με το Κείμενο Διαβούλευσης, την παράταση του εξαμήνου και πως συνεχίζουμε από δω και πέρα.

Δείτε παρακάτω δράσεις του Συλλόγου Φοιτητών Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ στις 4 Δεκεμβρίου 2010 στην Πλατεία Συντάγματος




μακετόπυργος from Giannis Grigoriadis on Vimeo.

Animation - Education

Ένα video για την εκπαίδευση, που μας έστειλε ο κ. Λιανός.

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Ενημέρωση σχετικά με το Κείμενο Διαβούλευσης για την Ανώτατη Εκπαίδευση

Την Τρίτη 11/1 στις 15.00 μετά τη Συνέλευση των Καθηγητών, ο Σύλλογος Φοιτητών οργανώνει Συζήτηση με θέμα Ενημέρωση σχετικά με το Κείμενο Διαβούλευσης για την Ανώτατη Εκπαίδευση και στόχο Κοινή Στάση φοιτητών και διδασκόντων.

Θα μιλήσουν καθηγητές της Σχολής.



Διάλεξη Querkraft Architects και Έκθεση Apomechanes κα

Διακεκριμένοι αρχιτέκτονες από γερμανόφωνες χώρες μιλούν για τα έργα τους. Το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής σε συνεργασία με την πρεσβεία της Αυστρίας διοργανώνουν τη διάλεξη της ομάδας Querkraft (jakob dunkl, gerd erhartt, peter sapp) O Peter Sapp θα μιλήσει για λογαριασμό της ομάδας αναλύοντας το σκεπτικό της αριτεκτονικής τους δημιουργίας, ένα σκεπτικό που πηγάζει απο το μότο τους "we want to give people space" - "θέλουμε να δώσουμε στους ανθρώπους χώρο"

Μουσείο Μπενάκη, κτίριο Οδού Πειραιώς - Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011 στις 19:30 είσοδος ελεύθερη είσοδο.

Πηγή: Archode Blog


Στην έκθεση apomechanes -nonlinear computational design strategies παρουσιάζονται επιλεγμένα πρωτότυπα έργα που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν στα πλαίσια των εργαστηρίων αρχιτεκτονικής σύνθεσης apomechanes 2009 και 2010.Το apomechanes είναι ένα διεθνές εντατικό εργαστήριο αρχιτεκτονικής σύνθεσης μέσω υπολογιστή, που διοργανώνεται από την ahylo lab κάθε καλοκαίρι στην Αθήνα. Το εργαστήριο είναι αφιερωμένο στην προώθηση τεχνικών και εννοιών των αλγοριθμικών διεργασιών, ως μέσο για το σχεδιασμό και την κατασκευή.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206) από τις 10 εώς τις 31 Ιανουαρίου 2011.

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΙΔΕΩΝ

Ο ΣΑΔΑΣ – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων στο πλαίσιο του 11ου Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Συνεδρίου, προκηρύσσει Πανελλήνιο Φοιτητικό Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό με θέμα: «ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ»

Στόχος του διαγωνισμού είναι να εκφραστούν όλες αυτές οι αναζητήσεις από τους μελλοντικούς συναδέλφους, μέσω της συμμετοχής τους στο διαγωνισμό με προτάσεις εννοιολογικού χαρακτήρα.

Δείτε περισσότερα εδώ

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

Τάσος Μπίρης – Δημήτρης Μπίρης: Αρχιτεκτονική

Το αμφίδρομο πέρασμα ανάμεσα στην εφαρμογή και τη διδασκαλία


16/02/2011 - 20/03/2011___links: Μουσείο Μπενακη / GreekArchitects

Μονογραφική Έκθεση: Δημήτρης Ησαΐας - Τάσης Παπαϊωάννου


04/02/2011 - 06/03/2011___links: Ε.Ι.Α / GRA.TV




Υπενθύμιση:
Δημήτρης Πικιώνης 1887- 1968




ΕΩΣ 13/03/2011____links: Μουσείο Μπενάκη / Google /

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΡΑΣ

Η σύναντηση που είχε προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη 5/01 θα γίνει τελικά την Πέμπτη 6/01 την ίδια ώρα και μέρος 13.00 Πολυτεχείο - Κτίριο Γκίνη - Πατησίων κ Στουρνάρη, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των Μεσων Μαζικής Μεταφοράς.

Ειδοποιήστε όσους ξέρετε!

a