Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Διάλεξη Benedetta Tagliabue


Santa Caterina market
Η ισπανίδα αρχιτέκτονας του γραφείου Miralles Tagliabue-ΕΜΒΤ,θα μιλήσει στην Αθήνα για το έργο της και τη σχέση της αρχιτεκτονικής με την ταυτότητα του τόπου την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, στο Μουσείο Μπενακή, κτίριο οδού Πειραιώς.
Η Μπενεντέτα ΤΑΛΙΑΜΠΟΥΕ (Γραφείο MirallesTagliabue-EMBT), είναι απόφοιτος του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής της Βενετίας (IUAV). Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη και το 1989 εγκαταστάθηκε στη Βαρκελώνη. Συνέταιρος του γραφείου Miralles Tagliabue-EMBT, που ίδρυσε μαζί με τον Enric Miralles το 1991 στη Βαρκελώνη. Από το 2009 διατηρεί γραφείο στη Σαγκάη.
Την περίοδο αυτή συνδυάζει την επαγγελματική της δραστηριότητα με τη διδασκαλία σε πολλές σχολές και πανεπιστήμια διεθνώς. Το 2011 ήταν προσκεκλημένη καθηγήτρια στο Graduate School of Design του Harvard.

Το γραφείο της έχει αναλάβει την κατασκευή έργων στην Ισπανία, Κίνα, Γερμανία, Αγγλία, Ολλανδία και πολλές άλλες χώρες. Από τα έργα της ξεχωρίζουν το Πάρκο Diagonal Mar στη Βαρκελώνη (2002), το σύνολο αιθουσών του Πανεπιστημίου του Βίγο (2004), το Κοινοβούλιο της Σκοτίας (2004), τη λαϊκή αγορά της συνοικίας Σάντα Κατερίνα στη Βαρκελώνη (2005), τα γραφεία της εταιρείας Φυσικού Αερίου στη Βαρκελώνη (2006) και το Περίπτερο της Ισπανίας στην Έκθεση της Σαγκάης (2010). Την περίοδο αυτή το γραφείο δουλεύει τα σχέδια για το λιμάνι του Hafen City στο Αμβούργο και το New Campus της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Fudan School of Management της Σαγκάης.
 Το 2004 της απονεμήθηκε διδακτορικό honoris causa της Σχολής Κοινωνικών Τεχνών και Επιστημών του Πανεπιστημίου Napier του Εδιμβούργου. Μία από τις πολυάριθμες διακρίσεις που έχει δοθεί στα έργα της ήταν η δια βίου International Fellowship 2010 του Βασιλικού Ινστιτούτου Βρετανών Αρχιτεκτόνων (RIBA).
Η διάλεξη της Benedetta Tagliabue θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 19:30 στο Μουσείο Μπενάκη (οδός Πειραιώς).Ο αρχιτέκτονας Ανδρέας Γιακουμακάτος, καθηγητής του ΑΠΘ, θα κάνει την παρουσίαση και θα συντονίσει τη συζήτηση.
 πηγή: GreekArchitects

2η Τακτική Γενική Συνέλευση Ακ. Ετους 2012/13

Την Πέμπτη 1/11/2012, 14:00 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του 1ου έτους η 1η Τακτική Γενική Συνέλευση του Ακ. Ετους 2012/2013 εφ' όλης της υλης.

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ: δηλώσεις μαθημάτων + "Εύδοξος"

Μετά από συνεννόηση με την Γραμματεία, μας πληροφόρησαν ότι επειδή υπάρχει περίπτωση ορισμένες δηλώσεις μαθημάτων από το unistudent να έχουν πρόβλημα και να μην μπορούν στη συνέχεια οι φοιτητές να δηλώσουν συγγράμματα από το σύστημα "Εύδοξος", καλό θα ήταν να τσεκάρουν όλοι από το "Εύδοξος" αν η διαδικασία πραγματοποιείται κανονικά και χωρίς πρόβλημα μέχρι το τέλος του μήνα.

Σε αντίθετη περίπτωση περάστε από την Γραμματεία να επιβεβαιώσετε ότι έχετε συμπληρώσει την δήλωση μαθημάτων και θα αναλάβει μετά η Γραμματεία να ολοκληρώσει την διαδικασία της δήλωσης μαθημάτων ώστε να μπορέσετε μετά να συμπληρώσετε και το "Ευδοξος" χωρίς κανένα πρόβλημα.

Προβολή ταινίας #2

  Την προηγούμενη Κυριακή, όπως θα είχατε ενημερωθεί, πραγματοποιήθηκε στη σχολή μας η προβολή της ταινίας The Wall. Ακολούθησε συζήτηση με θέμα το πώς επιδρά, τι είδους πολίτες διαμορφώνει αλλά και το που στοχεύει ο τρόπος εκπαίδευσης που έμμεσα ή άμεσα δεχόμαστε από τον περίγυρό μας, τα μέσα ενημέρωσης, το σχολείο, το πανεπιστήμιο αλλά και την κοινωνία εν γένει. 
   Τη Δευτέρα 29/10/2012 λοιπόν, για να μη βγαίνουμε από το ρυθμό μας, θα γίνει στις 8:00 στην αίθουσα των μηχανικών παραγωγής και διοίκησης προβολή της ταινίας das experiment
   Όσοι πιστοί, προσέλθετε!

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΠΙΟΥ ΚΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ / LANDSCAPE AND ARCHITECTURE


Το μάθημα Σχεδιασμός τοπίου και Αρχιτεκτονική αποτελεί ένα από τα υποχρεωτικά μαθήματα κορμού της σχολής και ανήκει στο 4ο εξάμηνο σπουδών.

Στη διάρκεια του μαθήματος εξετάζονται θεωρητικά ζητήματα που αφορούν την διασαφήνιση εννοιών, ενώ παράλληλα οι φοιτητές αντιμετωπίζουν ζητήματα αναγνώρισης και αντιληπτικής συγκρότησης του τοπίου και της ένταξης του αρχιτεκτονήματος σε αυτό μέσα από ένα συνθετικό θέμα με προσδιορισμένη χωρική αναφορά.

Το συνθετικό θέμα "Σχεδιασμός και ένταξη κέντρου περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στον ποταμό Νέστο" συντάσσεται και οργανώνεται σε ένα ιδιαίτερο τόπο με έντονα φυσικά χαρακτηριστικά στο "μονοπάτι των στενών του Νέστου". Σε ένα τμήμα της διαδρομής αυτής, όπου από την μορφή της βραχώδους πλαγιάς προκύπτει μικρή φυσική επιμήκης διαπλάτυνση, προτείνεται ο σχεδιασμός κέντρου περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης το μέγεθος του οποίου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 70 τ.μ. Πιο συγκεκριμένα, το κτηριολογικό πρόγραμμα περιλαμβάνει χώρο πληροφόρησης του κοινού, πωλητήριο βιβλίων και εντύπων, ένα μικρό παρασκευαστήριο για καφέ κ.ά. και βοηθητικούς χώρους.

Δείτε εδώ το blog από βρίσκονται συγκεντρωμένες οι εργασίες των φοιτητών του φετινού 3ου έτους της Σχοής μας, ένα σύντομο video από την περιοχής μελέτης του μαθήματος καθώς και περισσότερες πληροφορίες σχετικές με το μάθημα.

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ - the result


Η σχολή καθαρίστηκε και οι πινακίδες της "2ης έκθεσης Φοιτητικών Εργασιών 2010-2011" αναρτήθηκαν στο αίθριο! Οι διπλωματικές κρέμονται από τα συρματόσχοινα του αιθρίου και στα υαλότουβλα της πλάτης κάθε αίθουσας προς αυτό βρίσκονται οι εργασίες σύνθεσης οργανωμένες ανά έτος.

Μπράβο σε όλα τα παιδιά που πέταξαν μακέτες, σκούπισαν και μετέφεραν σκουπίδια - όσο κουραστικό κι αν ήταν νομίζω δεν θα διαφωνεί κανείς ότι άλλο τόσο ήταν κι απαραίτητη μια τέτοια κίνηση.. Οι υπόλοιποι ελπίζουμε τουλάχιστον να εκτιμήσετε την τωρινή κατάσταση και να φροντίσετε να την διατηρήσετε έτσι.

[η photo δείχνει και μια άμεση ανάγκη για βάψιμο, τι σκέφτεστε γι'αυτό?]



Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς Αθήνας, 2-11 Νοεμβρίου


Μετά από απουσία τριών ετών, το Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς Αθήνας επιστρέφει, με θέμα "Αντοχή Υλικών", έναν όρο της δομικής, σκληρά δοκιμασμένο στην πραγματικότητα. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: ομαδική έκθεση ελλήνων δημιουργών κόμικς, έκθεση αφίσας "Θεσσαλονίκη Graphic Design 1980-2009", αναδρομική έκθεση του David Lloyd, αφιέρωμα Diabolik του Giuseppe Palumbo, ατομικές εκθέσεις των Yvan Alagbé, Dianele Brolli, Λάζαρος Ζήκος, Κλεοπάτρα Χαρίτου, Κώστας Μανιοτόπουλος, εικαστικές εγκαταστάσεις και παράλληλες εκδηλώσεις.

Χώρος:
Διπλάρειος Σχολή
Πλατεία Θεάτρου 3, Ψυρρή
Μετρό: Μοναστηράκι & Ομόνοια

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα-Παρασκευή: 14:00-23:00
Σάββατο & Κυριακή: 12:00-00:00

Τιμή εισιτηρίου:
Ημερήσιο: 3 ευρώ
10ημέρου: 6 ευρώ
Η είσοδος για τους άνεργους είναι δωρεάν με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.










Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Προβολή ταινίας



Την Κυριακή 21/10/2012 στις 8:30 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα των μηχανικών παραγωγής και διοίκησης του κτηρίου της αρχιτεκτονικής προβολή της ταινίας του Alan Parker The Wall (διάρκεια 01:35:07). Πρόκειται για την πρώτη από μία σειρά προβολών που στόχο έχουν τον προβληματισμό σχετικά με ζητήματα αρχιτεκτονικού αλλά και κοινωνικού περιεχομένου. Μετά την ταινία θα ακολουθήσει συζήτηση.

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Εδώ προσκυνούν οι Graffiti Artists




Στη γειτονιά Queens, της Ν. Υόρκης, εδώ και μια δεκαετία "γράφουν" οι κορυφαίοι Graffiti Artists τους τοίχους των 200,000 τ.μ. του εργοστασίου που φιλοδοξεί να γίνει το πρώτο παγκόσμιο μουσείο graffiti. 5 Pointz, η ταγκιά αυτού... 



Δε μπορώ, παρά να ξεκινήσω με την ίδια την υπογραφή του συγκεκριμένου μέρους, καθώς η υπογραφή είναι αυτή που προσδίδει το "ήθος", δηλαδή τον χαρακτήρα, του κάθε καλλιτέχνη. Και αυτό συμβαίνει είτε όταν το έργο εκτίθεται σε μια εντοιχισμένη gallery στην οποία καταβάλει κανείς αντίτιμο, είτε όταν το έργο εκτίθεται open air, σε όλους, για όλους, συνέχεια, μέχρι να το καλύψει το επόμενο, σύντομα...
Ο χαρακτήρας αυτού είναι αντιδραστικός και συνάμα οικουμενικός, καθώς το όνομά του, 5 Pointz, προδίδει την διάθεση να ενωθούν σε ενα κοινό σημείο, σε μια ενιαία βάση οι 5 διαφορετικές γειτονιές της ξακουστής, λατρεμένης, μισημένης, μαυρόασπρης, βρώμικης, πολύχρωμης, λαμπερής, κινηματογραφικής, θεατρικής, μουσικής, αδιαμφισβήτητα εμπνευσμένης Ν. Υόρκης. 
Manhattan, Bronx, Brooklyn, Queens, Staten Island οι 5 εν λόγω συνοικίες, τακτοποιημένες κατά πληθυσμό, σύμφωνα με έρευνα (Ιουλίο 2011), της Στατιστικής Υπηρεσίας της Αμερικής.
Με το πέρασμα του πολύτιμου, καθ' όλα, χρόνου τα 5 σημεία της Ν. Υόρκης υπερέβησαν τον τοπικό, ακόμα και τον εθνικό τους χαρακτήρα και απέκτησαν υπερατλαντικές διαστάσεις, φιλοξενώντας διεθνούς φήμης graffiti artists, αθεράπευτα ρομαντικούς ζωγράφους δρόμων που καταφθάνουν εκεί για να αποδώσουν τις τιμές με τις ταγκιές τους. Οι καλλιτέχνες που έχουν περάσει απο το συγκεκριμένο χώρο, αποτελούν ινδάλματα για τους street artists που ονειρεύονται να στιγματίσουν με το aerosol τους την εποχή. Ο τοίχος, άλλωστε, ανέκαθεν είχε την δική του ιστορία.  Το ίδιο και οι δρόμοι.
Στην περίπτωση ενός graffiti έχουμε να κάνουμε με στιγμές στο χρόνο που φεύγουν, αφού όμως έχουν γράψει ό,τι έχουν να γράψουν... Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού, n' est-ce pas? 
Ο ιδρυτής και εμπνευστής του 5 Pointz και βετεράνος των Graffiti Jonathan Cohen, ή "Meres One"  ονόμασε το 5 Pointz "Institute of Higher Burnin'" και επιθυμεί να καταστήσει το τεράστιο αυτό βιομηχανικό οικοδόμημα, που καταλαμβάνει ολόκληρο το τετράγωνο ανάμεσα σε Jackson Avenue και Davis Street, στο πρώτο μουσείο αφιερωμένο στην τέχνη του graffiti!
Η ευαισθησία στις γραμμές ενός έργου, τα συναισθήματα στα πρόσωπα, οι μορφές, τα χρώματα, η σημειολογία σε συνάρτηση με την αδρεναλίνη της παρανομίας, συνθέτουν μια μορφή έκφρασης που γεννιέται και πεθαίνει στο δρόμο.
Η μυρωδιά της μπογιάς, ο τοίχος καμβάς, τα μαγικά χρωματιστά μπουκαλάκια και το high five της υπογραφής φέρνουν την τέχνη σε επίπεδα διαφορετικά, υψηλά αλλά offroad. Χωρίς αυτό να αντικαθιστά τις κλασσικές αξίες, την αυθύπαρκτη αναρχία και ομορφιά της τέχνης, χωρίς να ξεχωρίζει και να χωρίζει, αλλά να...κάποιοι άνθρωποι αρνούνται να δείξουν το πρόσωπο τους, γυρνάνε την πλάτη τους και ψεκάζουν. Συνήθως Νύχτα.

Το παραπάνω αποτελεί αναδημοσίευση άρθρου της Μαρίας Κριτσιλίγκου από την εφημερίδα LIFO.

Κυκλοφορεί η φήμη πως το Σεπτέμβριο του 2013 το εν λόγω κτίριο θα κατεδαφιστεί. Ο ιδιοκτήτης David Wolkoff προσπαθεί να πάρει άδεια για να κτίσει δυο τεράστια συγκροτήματα κατοικιών. Έχει βέβαια πει ότι θα επιτρέψει στους καλλιτέχνες να βάφουν κάποιους συγκεκριμένους τοίχους καθώς και να διατηρούν κάποια δικά τους studios.

Για περισσότερα graffiti από το 5 Pointz πατήστε εδώ.

Βjarke Ingels Group


Για τους BIG -Bjarke Ingels Group- έχουμε ξαναγράψει. Είναι το γραφείο, που έχοντας έδρα σε Κοπεγχάγη και πρόσφατα σε Νέα Υόρκη, σε ξαφνιάζει με τις παρουσιάσεις των έργων του και τα εύστοχα διαγράμματα του.

 Με τα δύο βίντεο που ακολουθούν θα πάρουμε μια γεύση του τι σημαίνει Bjarke Ingels = ένας άνθρωπος με ιδιαίτερο χιούμορ που κάνει το yes boss να φαίνεται ιδανικό cover του 8house και το hedonistic sustainability  να ηχεί σαν απλή καθημερινή φράση.





Η Παγκόσμια Πόλη Σήμερα

Στις 19:00 σήμερα είναι προγραμματισμένη στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάσση συζήτηση με θέμα η Παγκόσμια Πόλη Σήμερα. Ειναι προσκεκλημένοι να μιλήσουν:

Richard Plunz: Διευθυντής του προγράμματος Πολεοδομικού Σχεδιασμού, καθηγητής στη σχολή Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια
Anthony Vidler: Κοσμήτορας και καθηγητής στη σχολή Αρχιτεκτονικής Irwin S. Chanin του Cooper Union της Νέας Υόρκης
Παναγιώτης Τουρνικιώτης: Καθηγητής Θεωρίας της Αρχιτεκτονικής, Σχολή Αρχιτεκτόνων, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ομιλητής/ συντονιστής)
Πάνος Δραγώνας: Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Πανεπιστημίου Πατρών / Συνεπιμελητής της ελληνικής συμμετοχής στην Biennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας

Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά:

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Mario Botta: «Αρχιτεκτονική και Μνήμη»

Το Megaron Plus παρουσιάζει τη διάλεξη του Mario Botta με τίτλο «Ο φιλόσοφος αρχιτέκτονας μιλάει για την Αρχιτεκτονική …και τη Μνήμη»

12 Οκτωβρίου 2012, στο Mέγαρο Mουσικής Αθηνών στις 19:00
(Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας)
 

links:
GreekArchitects | Megaron PlusCultureNow

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Προθεσμία Εξέτασης-Βαθμολόγησης Διάλεξης και Διπλωματικής

  • Η προθεσμία εξέτασης-βαθμολόγησης της Διατριβής της Διδακτικής Ενότητας «Εισαγωγή στην Αρχιτεκτονική Έρευνα-Διάλεξη», ορίζεται έως 07/11/2012.

  • Η προθεσμία εξέτασης-βαθμολόγησης της Διπλωματικής Εργασίας, ορίζεται έως 07/11/2012.

    Επισημαίνεται ότι τα τεύχη της Διάλεξης και της Διπλωματικής θα πρέπει να κατατεθούν στην Κεντρική Βιβλιοθήκη σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή αμέσως μετά την εξέτασή τους.

Πατήστε εδώ για την ανακοίνωση από την Γραμματεία του Τμήματος.

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 10/10 & ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ 12/10


Τι λέτε να ξεκινήσουμε την φετινή χρονιά σε λίγο πιο καθαρή σχολή?! Η μέρα του καθαρισμού έφτασε και είναι αυτήν την Παρασκευή 12/10! Σας περιμένουμε λοιπόν μετά τις συνθέσεις, να καθαρίσουμε όλοι μαζί το αίθριο και να κρεμάσουμε τις πινακίδες από την 2η Έκθεση Φοιτητικών Εργασιών  2010-2011 [το τεύχος από την έκθεση αναμένεται σύντομα!]..



Όπως έχει ήδη ειπωθεί σε προηγούμενη ανάρτηση, ελπίζουμε κάθε έτος να έχει απομακρύνει τα πράγματά του [εργαλεία, μακέτες, χαρτόνια κτλ.], εναλλακτικά αυτό θα πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ! Ό,τι θεωρείται άχρηστο ας βγει στο αίθριο με το το σκεπτικό την Παρασκευή να μαζέψουμε τους "κοινόχρηστους" χώρους της σχολής και να μην μπούμε σε κάθε έτος ξεχωριστά μιας και καλό είναι κάθε έτος να αποκτήσει ευθύνη της αίθουσάς του.

Ακόμη, θα ήταν χρήσιμο κάθε ομάδα να έχει βρει το γραφείο της ώστε σε περίπτωση που θέλει να κρατήσει κάτι από αυτά που μαζευτούν στο καθάρισμα π.χ. χαρτόνια, μπάλσες ή άλλα υλικά να τα αποθηκεύσει εκεί. Στόχος άλλωστε είναι να μην μείνει  ΚΑΝΕΝΑ "αδέσποτο" χαρτόνι στους χώρους εκτός των αιθουσών.

Τέλος, την Τετάρτη 10/10, όπως ενημερωθήκατε από την σημερινή ανάρτηση, καλείται 1η Τακτική Γενική Συνέλευση του ακαδημαϊκού έτους 2012/2013 στην αίθουσα του πρώτου έτους. Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη και στις δύο μέρες.

1η Τακτική Γενική Συνέλευση Ακ. Ετους 2012/13

Την Τετάρτη 10/10/2012, 14:00 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του 1ου έτους η 1η Τακτική Γενική Συνέλευση του Ακ. Ετους 2012/2013 εφ' όλης της υλης.

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

125 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ LE CORBUSIER

Πατήστε εδώ για να δείτε το επεισόδιο της εκπομπής ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της ΕΡΤ με τίτλο ο Le Corbusier και η Ελλαδα.

Το επεισόδιο με τίτλο «Ο LE CORBUSIER ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ» παρουσιάζει μέσα από συνεντεύξεις γνωστών ελλήνων αρχιτεκτόνων όπως ο ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ο ΚΩΣΤΑΣ ΦΙΝΕΣ και η ΜΑΡΙΑ ΦΙΝΕ, το έργο του διάσημου ελβετού αρχιτέκτονα ΛΕ ΚΟΡΜΠΙΖΙΕ. Αφενός γίνεται αναφορά στον τρόπο με τον οποίο τα αρχαία ελληνικά μνημεία και αρχιτεκτονικά έργα τον ενέπνευσαν και αφετέρου στον ανήσυχο χαρακτήρα του και τη δημιουργικότητα που τον ωθούσε να αναζητεί διαρκώς λύσεις σε πρακτικά αρχιτεκτονικά ζητήματα. Ειδική μνεία γίνεται στην δεύτερη επίσκεψη του ΛΕ ΚΟΡΜΠΙΖΙΕ στην Ελλάδα για το συνέδριο αρχιτεκτονικής που έλαβε χώρα στην Αθήνα το 1933 και στην βαθιά επιρροή που άσκησε στους σημαντικότερους έλληνες αρχιτέκτονες και ακαδημαϊκούς της εποχής, όπως ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΚΙΩΝΗΣ, ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΟΡΛΑΝΔΟΣ, ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΣ-ΓΚΙΚΑΣ και ο ΝΙΚΟΣ ΜΗΤΣΑΚΗΣ.

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Απομάκρυνση μακετών από τη Σχολή

Λόγω του επερχόμενου καθαρισμού της Σχολής από τους φοιτητές την άλλη εβδομαδα [stay tuned] και αφού η κατάσταση εφτασε στο απροχώρητο, καλούμαστε να απομακρύνουμε τις μακέτες που θέλουμε να κρατήσουμε. Όσες δεν απομακρυνθούν θα πεταχτούν.

ΔΙΟΡΙΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/10/2012

Αν δεν είστε στην Ξάνθη, ζητήστε από κάποιον γνωστό να την πάρει για λιγες μέρες.

[Οι μακέτες εστιών τριτου έτους, θα παραμείνουν στη σχολη μεχρι την παραδοση]

[εκ μέρους του συλλόγου]


Δημοσίευση προπτυχιακών εργασιών στο Greek architects



Όπως είναι γνωστό, εδώ και 3 χρόνια το περιοδικό Greek Architects βραβεύει ετησίως διπλωματικές εργασίες που έχουν αποσταλεί σε αυτό. Οι εργασίες δημοσιεύονται στον ιστότοπο του περιοδικού και εν συνεχεία αξιολογούνται από την ορισθείσα επιτροπή.
Από φέτος όμως θα μπορούν να αποστέλλονται προς δημοσίευση και προπτυχιακές εργασίες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της 01/10/2012:

Οι ενδιαφερόμενοι/νες, μπορούν πλέον να μας αποστέλλουν και τις προπτυχιακές τους εργασίες προς δημοσίευση (εργασίες σχεδιασμού, θεωρητικές κα), όπου πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Οι συγκεκριμένες εργασίες θα αξιολογούνται από επιτροπή του GreekArchitects.gr και θα δημοσιεύονται στην νέα μας υπό-κατηγορία "Διπλωματικές" / " Προπτυχιακές Εργασίες " ανεξαρτήτως ημερομηνίας παρουσίασης - ακόμα και πολύ παλιές (οι συγκεκριμένες εργασίες δεν συμμετέχουν στη διαδικασία της ετήσιας αξιολόγησης). Ο τρόπος και οι όροι συμμετοχής είναι ίδιος με τις υπόλοιπες κατηγορίες.

πηγή: GreekArchitects

a