Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Διαγωνισμός Designing for Adaptable futures


Ενημερωθήκαμε από την αρχιτέκτων Έφη Σπέντζου για έναν διεθνή φοιτητικό διαγωνισμό αρχιτεκτονική. Ονομάζεται Designing for Adaptable futures και διοργανώνεται απο την ερευνητική ομάδα Adaptable Futures του Loughborough University.
 
Το θέμα είναι να παρουσιάσεις πώς η ζωή ενός κτηρίου της επιλογής των φοιτητών ξεδιπλώνεται στο χρόνο που θέτουν οι ίδιοι. Η βασική ιδέα είναι η ενσωμάτωση του χρόνου στον σχεδιασμό των κτιρίων. 

ΔΕίτε τo site του διαγωνισμού και αναλυτικά την προκήρυξη.

 Προθεσμία 1η Ιουνίου.


Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Εκθεση σπουδαστικών εργασιών 10-24 Μαίου

Η δεύτερη έκθεση φοιτητικών εργασιών του τμήματος θα πραγματοποιηθεί από τις 10-24 Μαΐου στην Καπναποθήκη Π του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.Προκειμένου να στήσουμε την  έκθεση,θα οργανωθούν ομάδες εργασίας στις 7-8-9 Μαΐου. Καλούμε όλους τους φοιτητές του τμήματος που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αυτό,την Δευτέρα 7 Μάιου,στις 11:00 να βρίσκονται στην αίθουσα του 5ού έτους.Για οτιδήποτε άλλο χρειαστεί μέχρι τότε(αφισοκόλληση,banner,μεταφορά αντικειμένων στο χώρο έκθεσης κ.α)θα υπάρξουν ανακοινώσεις στα έτη.

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Διάλεξη: Spacelab - Συναρμογές

Το αρχιτεκτονικό έργο είναι αποτέλεσμα συνεχών συναρμογών και συνεργασιών. Συναρμογές ανθρώπων και συνεργασίες υλικών.
Με πρώτο συνεργάτη τον πελάτη και μέσα από την παρουσίαση μιας σειράς ιδιωτικών έργων, καταφαίνεται η σημασία της στατικής επίλυσης των έργων και του συντονισμού των υπόλοιπων μελετητών, καθώς επίσης και των διαφορετικών ιδεών και συντεταγμένων που οδηγούν στη δημιουργία της αρχιτεκτονικής ιδέας. Ετερόκλιτα στοιχεία και υλικά- φυσικά και συνθετικά, αντιπαρατίθενται και συνθέτουν τους χώρους.
-Σε μια σειρά κατοικιών διερευνώνται οι έννοιες της ιδιωτικότητας και της σχέσης του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο, και συζητούνται θέματα πολεοδομικού ενδιαφέροντος που διαμορφώνουν τις γειτονιές κατοικίας.
-Στους επαγγελματικούς χώρους γίνεται άμεσος συσχετισμός με τη γραφιστική και τα χρώματα, καθώς αυτά συμπληρώνουν την εργονομία και τη χρήση.


Tο γραφείο συστήθηκε το 2006 με σκοπό την ανάληψη ιδιωτικών έργων. Κύριο αντικείμενο του είναι η κατοικία και οι επαγγελματικοί χώροι, γραφεία και καταστήματα. Το έργο του γραφείου εμπνέεται από την ιστορία της σύγχρονης αρχιτεκτονικής από το Bauhaus και τον μοντερνισμό μέχρι τη σύγχρονη Ελβετική, Αυστριακή, Ολλανδική και Ισπανική αρχιτεκτονική. Οι επιρροές είναι πολλές από τα βιώματα των ταξιδιών και των διαφορετικών τόπων κατοικίας μας στην μέχρι τώρα πορεία μας. Είμαστε ανοιχτοί σε καινούριες εικόνες και αντλούμε έμπνευση από τους ετερόκλητους συνδυασμούς των στοιχείων που μας περιβάλουν.
Οι συντελεστές του γραφείου είναι η Βάνα Κριμνιώτη, γεννημένη στην Αθήνα, με σπουδές αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου στη Μεγάλη Βρετανία (Chelsea School of Art and Design London) και ο Σωτήρης Χαϊνης, γεννημένος στην Αθήνα, με σπουδές αρχιτεκτονικής στις Ηνωμένες Πολιτείες (University of Washington, Seattle,) στην Αυστραλία (University of New South Wales, Sydney) και στο Μεξικό (Design Build Cuernavaca Mexico). Το γραφείο εδρεύει στην Αθήνα.

26 Απριλίου 2012, 19:00
Πνευματικό κέντρο Δήμου Αθηναίων - Αμφιθέατρο "Αντώνης Τρίτσης"

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Jan Gehl - Πόλεις για τους Ανθρώπους

Γύρω στα 1960 πραγματοποιήθηκε μία μεγάλη αλλαγή: ο αστικός σχεδιασμός αναπτύχθηκε σε πολύ μεγάλη κλίμακα, ανταποκρινόμενος στην πρόκληση των συνεχώς επεκτεινόμενων πόλεων. Την ίδια χρονική περίοδο κυριάρχησε και ο κυκλοφοριακός σχεδιασμός, απευθυνόμενος στον ταχύτατο ρυθμό συρροής αυτοκινήτων.
Σε αυτή την αναταραχή, η μέριμνα για τους ανθρώπους – χρήστες των πόλεων, οι οποίοι για αιώνες προστατεύονταν από την παράδοση και την εμπειρία, αγνοήθηκε εντελώς.

Ήδη το 1961 η Jane Jacobs ύψωσε τη φωνή της, προειδοποιώντας για τη νέα κατάσταση με το βιβλίο της: «Ο θάνατος και η ζωή την μεγάλων αμερικάνικών πόλεων». Αλλά για 3 – 4 δεκαετίες, δεν έγινε τίποτα. Οι Πόλεις για τους Ανθρώπους κατέληξαν να είναι μία αγνοημένη και ξεχασμένη διάσταση του προβλήματος.

Πλέον αναπτύσσεται μία νέα αλλαγή, στο πλαίσιο της οποίας οι Πόλεις για τους Ανθρώπους – μετά από δεκαετίας παραμέλησης – γίνονται και πάλι το κύριο μέλημα της αρχιτεκτονικής και του αστικού σχεδιασμού.
Προωθώντας μία ανθρωποκεντρική στρατηγική αστικού σχεδιασμού, οι πόλεις του 21ου αιώνα ανταποκρίνονται σε μία σειρά σημαντικών προκλήσεων, με αποτέλεσμα να έχουμε:
_πιο ζωντανή πόλη
_πιο ασφαλή πόλη
_πιο βιώσιμη πόλη
_μια πόλη που οδηγεί σε πιο υγιή τρόπο ζωής

Οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στην Κοπεγχάγη (η οποία, με βάση επίσημες πηγές, είναι η Καλύτερη Πόλη για Ανθρώπους καθώς και η Καλύτερη Πόλη για Ποδήλατο στον κόσμο) θα λειτουργήσουν, μαζί με τις πρόσφατες επεμβάσεις στη Μελβούρνη, το Σίδνεϊ και τη Νέα Υόρκη, ως παραδείγματα αυτού του νέου, ανθρωποκεντρικού σχεδιασμού.

Το καινούριο βιβλίο του Jan Gehl Πόλεις για τους Ανθρώπους (Island Press 2010) θα είναι το σημείο αναφοράς της παρουσίασης - ιστοσελίδα.
  
25 Απριλίου 2012, 19:30
Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο οδού Πειραιώς


Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Θανάσης Εξαρχόπουλος. Χαρακτικά και βιβλία


Στην έκθεση παρουσιάζονται περισσότερα από 70 έργα χαρακτικής, αντιπροσωπευτικά των εικαστικών αναζητήσεων του καλλιτέχνη, τα οποία καλύπτουν μέρος μόνον της καλλιτεχνικής δουλειάς του. Χαραγμένα τα περισσότερα σε λινόλεουμ και τυπωμένα από τον ίδιο, συνοδεύονται από έναν αριθμό έργων επεξεργασμένων και τυπωμένων ψηφιακά.            Στην έκθεση παρουσιάζεται επίσης και μεγάλος αριθμός βιβλίων, με κείμενα του καλλιτέχνη αλλά και άλλων. Όλα αυτά τα βιβλία συμπληρώνονται με εικονογραφία προωθημένου εικαστικού προσανατολισμού, είναι δε τυπωμένα και βιβλιοδετημένα από τον ίδιο τον καλλιτέχνη. Η έκθεση είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσει τους φιλότεχνους χάρη στις ενδιαφέρουσες εικαστικές προτάσεις του καλλιτέχνη στο αντικείμενο της Χαρακτικής αλλά και χάρη στα πρωτότυπα βιβλία που παρουσιάζει.
 Διαβάστε λίγα λόγια για τη ζωή του καλλιτέχνη εδώ 

Μέγαρο Εϋνάρδου του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τράπεζας
Αγ. Κωνσταντίνου 20 & Μενάνδρου (δίπλα στο Εθνικό Θέατρο), Ομόνοια

Διάρκεια έκθεσης: 5 Απριλίου έως 10 Ιουνίου 2012
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 10 π.μ.–2 μ.μ.
Τετάρτη & Παρασκευή 6 – 8 μ.μ., Σάββατο 12-2 μ.μ.

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Η στάση μας στην πόλη: Αναζητώντας μια νέα αστικότητα

Ο αστικός χώρος ανέκαθεν αποτελούσε τον καμβά έκφρασης των κοινωνικών, πολιτικών, οικονομικών και πολιτιστικών δυναμικών κάθε εποχής. Ο 20ός αιώνας υπήρξε ίσως η περίοδος όπου οι δυναμικές αυτές αποτυπώθηκαν με εντονότερο από κάθε άλλη φορά τρόπο. Αστική διάχυση, περιβαλλοντική υποβάθμιση, ενεργειακή κατανάλωση, αυτοκινητοκεντρική ανάπτυξη, άρνηση της σημασίας του δημόσιου χώρου, διάσπαση της κοινωνικής συνοχής – όλα αυτά είναι λέξεις-κλειδιά που περιγράφουν τη σύγχρονη αστική εικόνα.

Για την Αθήνα θα πρέπει να συμπληρώσουμε την απουσία ή τις παλινωδίες του σχεδιασμού, τα κύματα των προσφύγων, την εσωτερική μετανάστευση, το προβληματικό πολιτικό πλαίσιο, την εγκατάλειψη του κέντρου κ.α. Ο κύκλος αυτής της περιόδου κλείνει, άλλοτε ηπιότερα και άλλοτε απότομα και με «πολύ θόρυβο».

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

New Hotel

από άρθρο της Καθημερινής:

"Αποκαλύφθηκε τον περασμένο Ιούλιο και όσοι περνούν από την οδό Φιλελλήνων εποχούμενοι προλαβαίνουν να δουν την λέξη New, με τα τεράστια ξύλινα γράμματα, που φαντάζει ακριβώς στη συμβολή της Φιλελλήνων με τη Ναυάρχου Νικοδήμου. Μια ανάσα από την Πλάξα, από το Σύνταγμα και το Ζάππειο, το πρώην Olympic Palace, σχεδιασμένο από τον Ιάσονα Ρίζο, κράτησε την εξωτερική του όψη και αναδημιουργήθηκε στο εσωτερικό του. Όσοι όμως επιλέγουν να περπατήσουν στις παρυφές της Πλάκας είναι σίγουρο ότι θα σταθούν, με έκπληξη και θαυμασμό, και θα κρυφοκοιτάζουν στο εσωτερικό αυτού του ανακαινισμένου αθηναϊκού ξενοδοχείου. Η διακόσμηση που επέλεξαν οι Βραζιλιάνοι designers, Φερνάντο και Ουμπέρτο Κομπάνα -σε συνεργασία με τον Γιώργο Τζιρτζιλάκη, με 20 νέους αρχιτέκτονες από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με το αρχιτεκτονικό γραφείο 3SK Στυλιανίδης και με τον συλλέκτη έργων τέχνης Δάκη Ιωάννου- είναι εντυπωσιακή. Η ιδέα τους ήταν απλή, όσο και εντυπωσιακή, αφού δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να επαναχρησιμοποιήσουν όλα τα στοιχεία της παλιάς διακόσμησης και επίπλωσης του ξενοδοχείου και να δώσουν πραγματικά έργα τέχνης, από αντικείμενα που πολύ εύκολα θα μπορούσαν να είχαν πάει στα σκουπίδια."



δείτε ακόμη 2 πολύ ενδιαφέροντα .pdf για το ξενοδοχείο εδώ και εδώ όπως επίσης και το site των βραζιλιάνων designers που ανέλαβαν την διακόσμηση

Θόδωρος Παπαγιάννης - Τα φαντάσματά μου




Έκθεση ενός ιδιαίτερου γλυπτού περιβάλλοντος με έργα του γλύπτη και ομότιμου καθηγητή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, Θεόδωρου Παπαγιάννη.

Με τριάντα υπερφυσικές ανθρώπινες φιγούρες, "Τα Φαντάσματά μου", ο γλύπτης στήνει ένα σύγχρονο τραγικό χορό. Τα έργα, που είναι φιλοτεχνημένα από τα αποκαΐδια του Πολυτεχνείου (Νοέμβριος του 1993) και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά, φτιάχνουν τον συμβολικό χορό της νεοελληνικής τραγωδίας. Στη μέση του χορού ένα ταψί με ψωμιά, διαχρονικό σύμβολο της επιβίωσης του ανθρώπου και μια πεσμένη μορφή, συμπληρώνουν το σκηνικό της έκθεσης. 

Περισσότερες πληροφορίες για τον γλύπτη στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Επιμέλεια έκθεσης: Μάνος Στεφανίδης (blog)

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ καθώς και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων (ξεναγήσεις, θεατρικά αποσπάσματα, μουσικές συναυλίες)

Διάρκεια έκθεσης: 30/03/2012 - 06/05/2012
Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο Οδού Πειραιώς 138
Τε, Πε, Κυ: 10.00-18.00, Πα, Σα: 10.00-22.00

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

"Τα Ελληνικά Τέρατα" των Beetroot στο Μουσείο Μπενάκη


Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση θα πραγματοποιηθεί σύντομα στο Μουσείο Μπενάκη στο κτήριο της οδού Πειραιώς. Πρόκειται για την έκθεση του γραφείου οπτικής επικοινωνίας Beetroot με τίτλο "Τα Ελληνικά Τέρατα" ["The Greek Monsters"]. Οι Beetroot, νικητές του Red Dot Design Award το 2011, είχαν αρχικά υλοποιήσει την έκθεση αυτή στο Βερολίνο, ως ένα εορταστικό γεγονός για την βράβευσή τους. Όπως αναφέρει σχετικό άρθρο της Athens Voice "...για την ακρίβεια, τη δημιουργικότητα και το χιούμορ των ταλαντούχων γραφιστών της ομάδας Beetroot από την Θεσσαλονίκη, οι οποίοι κέρδισαν πέρυσι την υψηλότερη διάκριση στο χώρο του επικοινωνιακού design διεθνώς, τα Red Dot Design Awards, για το έργο τους "Greek Monsters", ανάμεσα σε 6.468 συμμετοχές από 40 χώρες."
Στόχος τους, όπως λένε οι ίδιοι, ήταν η χιουμοριστική προσέγγιση της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας καλώντας ουσιαστικά το κοινό να αναρωτηθεί και να επανεξετάσει την ουσία ύπαρξης κακών στερεοτύπων σχετικά με τους Έλληνες. Έτσι, επέλεξαν να στηριχτούν σε μυθολογικά τέρατα όπως ο Μινώταυρος ή ο Κύκλωπας, που στις διάφορες εξιστορήσεις παρουσιάζονται να έχουν ταυτόχρονα το ρόλο τόσο του θύτη όσο και του θύματος. Στην σχετική σελίδα του Μουσείου Μπενάκη για την επικείμενη έκθεση μάλιστα διαβάζουμε "χρησιμοποιώντας τα τέρατα της ελληνικής μυθολογίας, με το διττό τους χαρακτήρα τόσο ως θύτες όσο και ως θύματα, τα "The Greek Monsters" λειτουργούν ως τα πλέον σύγχρονα σύμβολα ενάντια στο ρατσισμό, την απλοποίηση και τον αποκλεισμό, ενώ παράλληλα επικοινωνούν με τις βασικές αρχές της δημιουργικότητας".


ημερομηνίες έκθεσης: 27/04/2012 - 29/07/2012
τοποθεσία: Μουσείο Μπενάκη - κτήριο οδού Πειραιώς

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Γιάννης Λασηθιωτακης - Πρόσωπα

Στην έκθεση παρουσιάζονται 30 έργα, τα οποία ο καλλιτέχνης δημιούργησε τα τελευταία χρόνια. Ειδικά για την έκθεση στο Βυζαντινό Μουσείο φιλοτέχνησε επιπλέον μια σειρά έργων.

Πρόκειται για ζωγραφική, η οποία επικεντρώνεται στη μελέτη της ανθρώπινης μορφής, θέμα που απασχολεί κατ' αποκλειστικότητα τον καλλιτέχνη τα τελευταία 10 περίπου χρόνια. Η επιλογή των προσώπων γίνεται από φωτογραφικό υλικό που συγκεντρώνει ο ζωγράφος, με άξονα το φυσιογνωμικό αλλά και ψυχολογικό ενδιαφέρον των προσώπων. Στη συνέχεια αποτυπώνει τους χαρακτήρες με μια ιδιαίτερη τεχνική ύγρανσης του καμβά και αραίωσης του χρώματος.

Το μεταφυσικό και ψυχολογικό ενδιαφέρον των πορτραίτων, η ακινησία και η στοχαστική αλλά και μελαγχολική διάθεση των προσώπων, η μετωπικότητα και η συχνή απουσία φόντου είναι μερικές από τις εκλεκτικές συγγένειες της ζωγραφικής του με τη βυζαντινή τέχνη. Η παρουσία των έργων του Λασηθιωτάκη στους χώρους του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου αποτελεί ένα βήμα διαλόγου της σημερινής τέχνης με αυτή του παρελθόντος.

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα

Διάρκεια έκθεσης: 4 Απριλίου έως 3 Ιουνίου 2012. Ώρες Λειτουργίας: Μάιος-Οκτώβριος: Τρίτη-Κυριακή: 08.00-20.00, Δευτέρα: 13:30-20:00. Νοέμβριος-Απρίλιος: Τρίτη-Κυριακή: 08.00-15.00. Μ. Παρασκευή (ανοικτό 12.00-17.00), Κλειστά: Κυριακή του Πάσχα, 1η Μαΐου

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Άσπρα Σπίτια - Κωνσταντίνος Δοξιάδης


Τα "Άπρα Σπίτια" είναι μια μικρή πόλη σχεδιασμένη από τον Κωνσταντίνο Δοξιάδη στην Βοιωτία. Το κίνητρο σχεδιασμού και κατασκευής της πόλης αυτής αποτέλεσε η ανάγκη στέγασης των εργαζομένων του διπλανού εργοστασίου αλουμινίου, που ιδρύθηκε στην περιοχή το 1960. Στους πιο cinefil τα "Άπρα Σπίτια" θα θυμήσουν αμεσως το κινηματογραφικό σκηνικό του της ταινίας Attenberg, που πράγματι έχει γυριστεί εκεί. Όπως διαβασουμε στο αντίστοιχο άρθρο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ", ΒΗΜΑgazino, ο σχεδιασμός του αρχιτέκτονα κινήθηκε σε τρεις βασικούς άξονες, "λευκά σπίτια, αυστηρη ρυμοτομία και βλέμμα προς τη θάλασσα". Ενδιαφέρον στοιχείο του άρθρου αποτελεί η ανάλυση των δυνθηκών που επικρατούν στα "Άσπρα Σπίτια" καθώς με μερικά συμπεράσματα που βγαίνουν από το ιδιόμορφο αυτό "αστικό (?) πείραμα".
Με μια μικρή αναζήτηση στο internet, καταλήγει κανείς και στο site του greekscapes όπου καταδεικνύοται τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής από την ύπαρξη του εργοστασίου αλουμινίου εκεί.

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΝΕW COMMON GROUND/ Φοιτητές: ΒΕΡΓΙΝΗ NIKH, ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΚΑΛΛΙΚΟΥΝΗ ΜΑΡΙΑ

Το θέμα της παρούσας εργασίας τοποθετείται στο κέντρο της Αθήνας και αφορά το αστικό κενό και τον τρόπο που το αντιλαμβανόμαστε και διαχειριζόμαστε. Ο λόγος που επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος δρόμος για την πραγματοποίηση της επέμβασης μας, η Μενάνδρου δηλαδή μεταξύ των οδών Ευρυπίδου και Πειραιώς, είναι επειδή συγκεντρώνει χαρακτηριστικά που τον έχουν μετατρέψει σε άβατο.

Σκοπός της πρότασης αποτελεί μία νέα αντιμετώπιση του ισόγειου χώρου και του δρόμου, θίγοντας το θέμα της σχέσης εδάφους-κτιρίου-ανθρώπινου παράγοντα. Η πολυπολιτισμικότητα και οι δραστηριότητες που την υποστηρίζουν στοχεύουν στην «άρση» του αβάτου και την αλλαγή της σημερινής εικόνας με αφορμή αυτή την περιοχή και κατ επέκταση σε όλες στις οποίες επικρατούν αντίστοιχες συνθήκες.

Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών
Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Σύνθεση 9ου εξαμήνου έτους 2010-2011
Επιβλέποντες καθηγητές:
Α.ΑΝΤΟΝΑΣ, Ζ.ΚΟΤΙΩΝΗΣ, Κ.ΠΑΝΗΓΥΡΗΣ, Φ.ΩΡΑΙΟΠΟΥΛΟΣ

Σχετικό link
Πηγή: http://www.archisearch.gr/





Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

MOYΣΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΠΤΑΓΩΝΙΑΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Α΄ΒΡΑΒΕΙΟ: Αρχιτέκτονες: Μάριος Χριστοδουλίδης, Χρίστος Χριστοδούλου Γραφείο: simpraxis, Ομάδα Μελέτης: Στέλλα Πάρπα, Στέλιος Ζενιέρης [link]
Β΄ΒΡΑΒΕΙΟ: Παναγιώτα Δαλαγγελη, Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, Δημήτρης Χρηστοβασίλης & συνεργάτες [link] - [.pdf]
Γ΄ΒΡΑΒΕΙΟ: Αρχιτέκτονες: Θεώνη Ξάνθη, Γιάννης Αγγελάκος, Πάνος Μανώλης, Σύμβουλοι: Θοδωρής Ανδρουλάκης, Γεράσιμος Ζακυνθινός, Συνεργάτες: Ανδρέας Χαλάς, Ιωάννης Αστερίδης [link] - [.pdf]

ΕΠΑΙΝΟΣ: Αρχιτέκτονες: Λεωνίδας Παπαλαμπρόπουλος γραφείο LDLP [link]
ΕΠΑΙΝΟΣ: Αρχιτέκτονες: Ευάγγελος Ραβανός, γραφείο MRA αρχιτέκτονες, Ε.Ραβανος, Σ. Μέρμηγκα, Δ. Σοφός, Ν. Καραμπόγια, Π. Μαναρη

ΜΝΕΙΑ: Αρχιτέκτονες: Αναστασία Τσολάκη, γραφείο: SUPERFUSION ομάδα: Nathaniel Kolbe, Ληφα Βανεσσα Χαρσουλη, Αναστασία Τσολακη, Ανδρονίκη Μανάβη, Alex Watt.
ΜΝΕΙΑ: Αρχιτέκτονες: Ιωάννης Παπαδόπουλος, Βασίλης Παπαδόπουλος, Γεωργία Δασκαλάκη. [link]
ΜΝΕΙΑ: Αρχιτέκτονες: Βαμβακίδης Γεράσιλος, ομάδα: Γεράσιμος Βαμβακίδης, Φώτης Ζαπαντιώτης , Αντώνης Τζώρτζης (φοιτητής) [link1,link2]

Συμμετοχές:
an-archi-a | aim studio |

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Engineering Connections - Guggenheim Bilbao

Μια διαφορετική σειρά ντοκυμαντέρ που εστιάζει στην εξέλιξη της τεχνολογίας πίσω από κάθε επίτευγμα, παρουσιάζοντας τις σχέσεις που έχουν μεταξύ τους. Αυτό το επισόδειο αφορά το Guggenheim Museum στο Bilbao, μια ντουζίνα αυγά, ένα ηφαίστιο, μια αβύθιστη βάρκα κι έναν τροχό.


Richard Hammond's Engineering Connections - Guggenheim Bilbao (S02E04)

''Χωρίς κατευθύνσεις στη Μέση Ανατολή''

Πέντε 'Ελληνες φωτογράφοι, η Αθηνά Καζολέα, ο Δημήτρης Κοιλαλούς, ο Γιώργος Κορδάκης, ο Μάνος Παπαδόπουλος και ο Πάρις Πετρίδης, απεσταλμένοι από το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης σε χώρες της Μέσης Ανατολής, αποτύπωσαν σημάδια πολέμου, κατέγραψαν σύγχρονες εκφράσεις ζωής, διείσδυσαν κοινωνικά άβατα.

Μιά έκθεση 200 εξαιρετικών και ανεπάντεχων εικόνων από έναν κόσμο που ζει με τους εφιάλτες του χθες και την παραδοξότητα του σήμερα.

Διάρκεια έκθεσης: μέχρι τις 13 Μαϊου
Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Σχετικό link

Πηγή: http://www.lifo.gr/


a