Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Διάλεξη: Spacelab - Συναρμογές

Το αρχιτεκτονικό έργο είναι αποτέλεσμα συνεχών συναρμογών και συνεργασιών. Συναρμογές ανθρώπων και συνεργασίες υλικών.
Με πρώτο συνεργάτη τον πελάτη και μέσα από την παρουσίαση μιας σειράς ιδιωτικών έργων, καταφαίνεται η σημασία της στατικής επίλυσης των έργων και του συντονισμού των υπόλοιπων μελετητών, καθώς επίσης και των διαφορετικών ιδεών και συντεταγμένων που οδηγούν στη δημιουργία της αρχιτεκτονικής ιδέας. Ετερόκλιτα στοιχεία και υλικά- φυσικά και συνθετικά, αντιπαρατίθενται και συνθέτουν τους χώρους.
-Σε μια σειρά κατοικιών διερευνώνται οι έννοιες της ιδιωτικότητας και της σχέσης του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο, και συζητούνται θέματα πολεοδομικού ενδιαφέροντος που διαμορφώνουν τις γειτονιές κατοικίας.
-Στους επαγγελματικούς χώρους γίνεται άμεσος συσχετισμός με τη γραφιστική και τα χρώματα, καθώς αυτά συμπληρώνουν την εργονομία και τη χρήση.


Tο γραφείο συστήθηκε το 2006 με σκοπό την ανάληψη ιδιωτικών έργων. Κύριο αντικείμενο του είναι η κατοικία και οι επαγγελματικοί χώροι, γραφεία και καταστήματα. Το έργο του γραφείου εμπνέεται από την ιστορία της σύγχρονης αρχιτεκτονικής από το Bauhaus και τον μοντερνισμό μέχρι τη σύγχρονη Ελβετική, Αυστριακή, Ολλανδική και Ισπανική αρχιτεκτονική. Οι επιρροές είναι πολλές από τα βιώματα των ταξιδιών και των διαφορετικών τόπων κατοικίας μας στην μέχρι τώρα πορεία μας. Είμαστε ανοιχτοί σε καινούριες εικόνες και αντλούμε έμπνευση από τους ετερόκλητους συνδυασμούς των στοιχείων που μας περιβάλουν.
Οι συντελεστές του γραφείου είναι η Βάνα Κριμνιώτη, γεννημένη στην Αθήνα, με σπουδές αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου στη Μεγάλη Βρετανία (Chelsea School of Art and Design London) και ο Σωτήρης Χαϊνης, γεννημένος στην Αθήνα, με σπουδές αρχιτεκτονικής στις Ηνωμένες Πολιτείες (University of Washington, Seattle,) στην Αυστραλία (University of New South Wales, Sydney) και στο Μεξικό (Design Build Cuernavaca Mexico). Το γραφείο εδρεύει στην Αθήνα.

26 Απριλίου 2012, 19:00
Πνευματικό κέντρο Δήμου Αθηναίων - Αμφιθέατρο "Αντώνης Τρίτσης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

a