Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

OPEN HOUSE ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 14-16/11/2014

Το Open House ανοίγει για άλλη μια χρονιά τις πόρτες δημόσιων και ιδιωτικών κτηρίων στην Θεσσαλονίκη, 14-16 Νοεμβρίου.
Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση της Αρχιτεκτονικής. Για ένα Σαββατοκύριακο, δημόσια και ιδιωτικά κτήρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτήρια και την αρχιτεκτονική της. 
Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε περισσότερες από 21 πόλεις ανά την υφήλιο αποκτώντας συστηματικούς επισκέπτες και υποστηρικτές, συνεισφέροντας στην ανάδειξη της σημασίας της Αρχιτεκτονικής στην καθημερινότητα των ανθρώπων.
Στην Ελλάδα πρώτη φορά διοργανώθηκε το 2012 στη Θεσσαλονίκη με τεράστια επιτυχία (πάνω από 12.000 επισκέπτες), ενώ από το 2013 στο θεσμό συμμετέχει και η Αθήνα.
-----------------------------------------------------
Στα πλαίσια αυτής της δράσης, ο Σύλλογος Φοιτητών Αρχιτεκτονικής Ξάνθης, για τρίτη συνεχή χρονιά, οργανώνει τη μεταφορά στη Θεσσαλονίκη.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, μέχρι 3 Νοεμβρίου, στον υπεύθυνο του έτους τους ή μέσω email στο arxitektoniki.duth@gmail.com, με τίτλο "OPEN HOUSE" και γράφοντας όνομα, επώνυμο, έτος και τηλέφωνο επικοινωνίας.
Από Ξάνθη η αναχώρηση είναι Παρασκευή μετά τις 20.00 και η επιστροφή Κυριακή* την ίδια ώρα, ενώ η τιμή του εισιτηρίου είναι περίπου 10Ε (με επιστροφή). 
Τα ακριβή στοιχεία θα ανακοινωθούν όταν έχουμε και τον ακριβή αριθμό συμμετεχόντων.
*Υπάρχει η δυνατότητα η επιστροφή να γίνει και Δευτέρα 17/11. Για το λόγο αυτό, όποιος ενδιαφέρεται να επιστρέψει Δευτέρα να το δηλώνει μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

a