Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

4ο Τεύχος Φοιτητικών Εργασιών Αρχιτεκτονικής Ξάνθης

Ο Σύλλογος Φοιτητών Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ξάνθης, παρουσιάζει το τεύχος της 4ης Έκθεσης Φοιτητικών Εργασιών του Τμήματος μας, για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013. Με συγκίνηση συνειδητοποιούμε την εδραίωση αυτής της πρωτοβουλίας του Συλλόγου με διεξάγεται σε ετήσια βάση με την συνεργασία των καθηγητών του Τμήματος. Η έκθεση αυτή αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των συνθετικών μαθημάτων της 5ετούς φοίτησης στο τμήμα μας, τα οποία αγγίζουν και τολμούν να διαχειριστούν τη συλλογική διάσταση της αρχιτεκτονικής.

Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η εξωτερίκευση των δημιουργιών φοιτητών διδασκόντων στο ευρύ κοινό, ανοίγοντας ένα δίαυλο επικοινωνίας με την κοινωνία, όπως οφείλει να κάνει ο κλάδος μας. Επιχειρείται, επιπλέον, η συνομιλία της σχολής με την τοπική κοινωνία της Ξάνθης η οποία μας παρέχει καθημερινά ερεθίσματα, γεγονός που αποδίδεται και στα θέματα του ακαδημαϊκού προγράμματος, τα οποία κατά πλειοψηφία αντιμετωπίζουμε σε υπαρκτά οικόπεδα της πόλης. Βηματίζοντας από την ανάλυση βασικών δομών, στις εφαρμογές της κατοίκησης και στη συνέχει στην προσέγγιση της δημόσιας ζωής και του αστικού τοπίου, ξεδιπλώνεται το εύρος των παραμέτρων της αρχιτεκτονικής μέσα από την σκοπιά των φοιτητών και των διδασκόντων του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ξάνθης.

Θέλουμε, λοιπόν, να ευχαριστήσουμε θέρμα τους διδάσκοντες του τμήματος μας για την έμπρακτη βοήθεια  και την ενθάρρυνση τους στο εγχείρημα μας αυτό, όλους τους φοιτητές του τμήματος, που αφιερώθηκαν σε κάθε στάδιο προετοιμασίας και προώθησης της Έκθεσης, αποδεικνύοντας ότι μια προσπάθεια αξίζει, όταν είναι αποτέλεσμα συλλογικής δράσης και όσους, τέλος επισκέφτηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την παρουσίαση της δουλειάς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

a