Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

32nd EASA: Wastelands, Helsinki, Finland


  


Τον Ιούλιο [16-29] διοργανώνεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας η 32η Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Φοιτητών Αρχιτεκτονικής [EASA, European Architecture Students Assembly] με θέμα Wastelands.


Το EASA ειναι ένα μη-πολιτικό και μη-κερδοσκοπικό δίκτυο ανταλλαγής ιδεών και γνώσης μεταξύ φοιτητών αρχιτεκτονικής. Πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι σε διαφορετική ευρωπαική χώρα και διαρκεί 15 μέρες. Κάθε EASA έχει μια θεματική. Διοργανώνεται απο φοιτητές αρχιτεκτονικής και συμμετέχουν σε αυτό περίπου 400 φοιτητές από όλη την ευρώπη. Κάποιοι από αυτούς, οι λεγόμενοι tutors, εισηγούνται και οργανώνουν περίπου 20 εργαστήρια πάνω στη θεματική. Οι φοιτητές επιλέγουν σε ποιο εργαστήριο θέλουν να συμμετέχουν και εργάζονται πάνω σε αυτό. Στο τέλος της διοργάνωσης παρουσιάζονται τα αποτελέσματα των εργαστηρίων. Κατα τη διάρκεια της διοργάνωσης "τρέχουν" πολλά παράλληλα events, όπως διαλέξεις, παρτυ σε καθημερινή βάση, εκθέσεις, εκδρομές.

Παράλληλα στην βασική καλοκαιρινή διοργάνωση, κάθε χρόνο οργανώνονται SESAM. Το SESAM [Small European Students of Architecture Meeting] ειναι μια διοργάνωση του δικτύου που στηρίζεται στις αρχές του EASA. Απευθύνεται σε μικρότερο αριθμό συμμετεχόντων οι οποίοι επεξεργάζονται με μεγαλύτερη συνοχή ένα θέμα από το πεδίο της αρχιτεκτονικής. SESAM πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε διάφορες πόλεις της ευρώπης. Ένα από αυτά είναι το SESAM στη Ροδο που ήδη έχει αναρτηθει. [link]

Φέτος η διοργάνωση λαμβάνει χώρα στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, με κόστος για την Ελλάδα 180 Ευρώ και καλύπτει τη διαμονή, το φαγητό, τη συμμετοχή στα εργαστήρια, τις διαλέξεις, και ο,τι αλλο συμβαίνει στο χώρο. Συνήθως οι εκδρομές είναι προαιρετικές και με μικρό κόστος.
Την Παρασκευή 24/2 στις 18:00 θα διοργανωθεί στην αίθουσα του 1ου έτους παρουσίαση-ενημέρωση πάνω στην διοργάνωση, και τους τρόπους συμμετοχής καθώς και στους διαγωνισμούς που τρέχουν μαζί με την διοργάνωση.

Όποιος θέλει μπορεί να πληροφορηθεί και απ’ ευθείας από το site των διοργανωτών www.wastelands.fi
Αυτό είναι το φετινό Participants Pack με πληροφορίες για την φετινή διοργάνωση [link]
Το blog του ελληνικού παραρτήματος του EASA www.easagr.blogspot.com που θα ανανεωθεί σύντομα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

a