Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009

2 ΝΕΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΣΕ ΙΩΑΝΝΙΝΑ & ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια οι αρχιτέκτονες έχουν γίνει ανάρπαστοι στην αγορά ... οι φοιτητές δεν έχουν ακόμα επιλέξει την διπλωματική τους εργασία και οι προσφορές πέφτουν βροχή. Τις προάλλες ένας με τραβούσε από το γιακά άλλος από το αυτί να πάω να δουλέψω σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες! Με αεροπλάνα και τρένα φέρνει η πολιτεία αρχιτέκτονες από σχολές του εξωτερικού ώστε να καλύψουν το έλλειμμα που υπάρχει στον κλάδο μας! Έχουν καταλάβει πως σε λίγο καιρό με την πολιτική τους δεν θα καούν μόνο τα κέντρα αλλά και τα χωριά. Γι' αυτό και το Υπουργείο Παιδείας και άλλοι φορείς δρομολόγησαν 2 νέες σχολές σε Ιωάννινα και Καστοριά ώστε να προχωρήσει στην 'ανοικοδόμηση της χώρας μετά την καταστροφή' . Την ίδια στιγμή οι υπάρχουσες σχολές παίρνουν περισσότερους εισακτέους, οι Αρχιτέκτονες καθηγητές 'δεν φτάνουν' να καλύψουν τις ανάγκες που έχουν οι σχολές σε προσωπικό, οι φοιτητές ανησυχούν για την ποιότητα των σπουδών τους, ...κλπ.

-Το ερώτημα που προκύπτει δεν είναι ''πόσους αρχιτέκτονες θέλουμε να έχουμε;'' αλλά ''τι είδους σχολές και αρχιτέκτονες θέλουμε;''.
Πέρα από την πλάκα είναι παράλογο το γεγονός ότι 2 νέες σχολές θα καταδικαστούν να έχουν ανάλογη τύχη με τις άλλες σχετικά νέες επαρχιακές σχολές που ακόμα δεν έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν ομαλό τρόπο λειτουργίας. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε στην καθημερινότητα μας στη σχολή (δεν θα αναφερθώ εκτενώς). Θα περίμενε κανείς πριν το σχεδιασμό για 2 νέα τμήματα τα υφιστάμενα τουλάχιστον να έχουν τις υποδομές και το προσωπικό έχοντας αποκτήσει κάποιο προφίλ σαν σχολές αναγνωρίσιμο εντός και εκτός συνόρων.

Διαβάστε σχετικά θέματα:
>Δημιουργία δύο νέων Τμημάτων Αρχιτεκτόνων Μηχανικών
>Συνεχίζεται η διασπορά πανεπιστημιακών τμημάτων ανά την επικράτεια
>Δεκαεπτά νέες Σχολές ΑΕΙ - ΤΕΙ
>Νέα τμήματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
>Πάνω από 88.000 θέσεις εισακτέων

Επιμέλεια: and_nx7

Δεν υπάρχουν σχόλια: