Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Έκθεση Φωτογραφίας: Ρεύματα κλασικής δημιουργίας (1923-1969)


Μετά το Ηράκλειο η έκθεση "Ρεύματα κλασικής δημιουργίας (1923-1969)" σταθμεύει στην Ξάνθη, όπου παρουσιάζεται στο πλαίσιο των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών της πόλης.


Μια παραγωγή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, η έκθεση αποτελείται από 190 έργα έντεκα σημαντικών Ελλήνων φωτογράφων: Ανδρέα Εμπειρίκου, Κωνσταντίνου Ζημέρη, Σωκράτη Ιορδανίδη, Δημήτρη Λέτσιου, Σπύρου Μελετζή, Nelly's, Θεόδωρου Νικολέρη, Βούλας Παπαϊωάννου, Γιάννη Στυλιανού, Δημήτρη Χαρισιάδη, Μαρίας Χρουσάκη.


Η έκθεση, η οποία επιχειρεί να σκιαγραφήσει τάσεις που αναπτύχθηκαν στην ιστορία της ελληνικής φωτογραφίας από το μεσοπόλεμο μέχρι τη δεκαετία του 1970, παρουσιάζει τα έργα μέσα από πέντε ενότητες: «Μάσκα και Σώμα», «Ύλη και φόρμα», «Άνθρωπος και τοπίο», «Πορτρέτο και μνήμη», «Ίχνη και μαρτυρίες».

Τα έργα που παρουσιάζονται ανήκουν στα αρχεία και τις συλλογές του ΜΦΘ, της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, του Φωτογραφικού Αρχείου του Μουσείου Μπενάκη και του Φωτογραφικού Κέντρου Σκοπέλου.

Την έκθεση επιμελούνται οι Νίνα Κασσιανού και Βαγγέλης Ιωακειμίδης.

Info

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος, στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη και θα διαρκέσει

από τις 1 Φεβρουαρίου έως τις 15 Μαρτίου 2010.

Ώρες επισκέψεων καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00 και 18:00-21:00 και το Σάββατο 10:00-14:00.

Συνδιοργάνωση: Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Ξάνθης, ΜΦΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

a