Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Against All Odds Project

H πρωτοβουλία Against All Odds Project (ΑΑΟ) έχει να άρει τις διαχωριστικές
γραμμές μεταξύ αρχιτεκτόνων, εικαστικών, ντιζάινερ και πολιτών, εγκαθιδρύοντας έναν εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ τους। Επί του πρακτέου, το AΑO είναι ένα ερευνητικό πρόγραμμα που φέρνει σε επαφή φορείς στην Ελλάδα συμπεριλαμβανομένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, τόσο εγχώριων όσο και διεθνών, με Έλληνες και ξένους αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες και ντιζάινερ στοχεύοντας στη δημιουργία συζητήσεων και δράσεων σχετικά με τη βελτίωση της καθημερινότητας στους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους της Αθήνας।


Στο 1ο Συνέδριο στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, που έγινε στις 19 και 20 Ιανουαρίου, εργαστήρια και παρεμφερείς τομείς, ασχολήθηκαν με περιοχές του κέντρου της πρωτεύουσας (Εξάρχεια, Πλατεία Κουμουνδούρου, Ομόνοια), στοχεύοντας στην ευγενή διερεύνηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και στην εξεύρεση λύσεων। Βασικοί άξονες η διάδραση και συμμετοχή των κατοίκων και η οικολογική ευαισθητοποίηση।

Το ΑΑΟ είναι μια ανοιχτή κοινότητα ανθρώπων που μας καλεί όλους να εκφράσουμε τους προβληματισμούς μας γύρω από την πόλη μας και τη ζωή μας εντός της. Να βρούμε μαζί με τους "ειδικούς" υλοποιήσιμες προτάσεις, οι οποίες θα μπορέσουν να γίνουν αύριο η δική μας πραγματικότητα.

Στο site μπορείτε να δείτε τα εκπαιδευτικά προγράμματα μεταξύ των Πανεπιστημίων που συμμετέχουν, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Parsons The New School for Design New York και Paris 8 (CITU research center of Paragraphe Laboratory) καθώς και να ενημερωθείτε για το 2ο Συνέδριο και τις εκθέσεις, που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

a