Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Αναστολή Λειτουργίας στην Αρχιτεκτονική Σχολή ΕΜΠ

Το τελευταίο καιρό υπάρχουν πολλές εξελίξεις με το θέμα των διδασκόντων στη Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ. Οι εκλογές νέων θέσεων, οι διορισμοί και οι εξελίξεις των καθηγητών έχουν παγώσει καθώς από φέτος δεν έχει ανανεωθεί το Προεδρικό Διάταγμα, που επιτρέπει την υπό όρους εκλογή μελών ΔΕΠ σε αρχιτεκτονικές και καλλιτεχνικές σχολές χωρίς διδακτορικό. Εξίσου σημαντικό πρόβλημα είναι και η μη αντικατάσταση των συνταξιοδοτούμενων καθηγητών με αποτέλεσμα το εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής να έχει μειωθεί κατά 40% την τελευταία διετία.

Ήδη πριν από το Πάσχα, η Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ είχε αποφασίσει την αναστολή της λειτουργίας της με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος από τις 4 Μαΐου 2011 και την πραγματοποίηση ανοιχτής Γενικής Συνέλευσης. Διαβάστε εδώ την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης 13/04/2011 , εδώ το Ψήφισμα της Ανοιχτής Γενικής Συνέλευσης 04/05/2011 και εδώ την απόφαση της Συγκλήτου 06/05/2011. Για χτες, Δευτέρα 16 Μαΐου είχε οργανωθεί, ανοιχτή συνέντευξη τύπου.

Ταυτόχρονα οργανώνονται και παράλληλες δράσεις, όπως εκθέσεις με σπουδαστικές και διπλωματικές εργασίες της Σχολής, ομιλίες και διαλέξεις με θέματα, όπως το μητροπολιτικό πάρκο Ελληνικού, το κέντρο της Αθήνας κ.ά. Δείτε το forum της Σχολής για περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

a