Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ART IS HARD [ATHENS]

Μετά από 7 διοργανώσεις στη Θεσσαλονίκη το ART is HARD έρχεται και στην Αθήνα όπου θα πραγματοποιηθεί στον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Πελοποννήσου στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου.

Ο Παλιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Πελοποννήσου επιλέχτηκε σαν τον πιο κατάλληλο χώρο για να λάβει χώρα ένα τέτοιο πολυδιάστατο γεγονός με φιλοδοξία να ταράξει για δύο μέρες την εικαστική, μουσική, αισθητική ζωή της πόλης. Κτισμένος στα τέλη του 19ου αιώνα, από Γάλλους μηχανικούς, δείγμα νεοκλασικισμού, με ιδιαίτερα art nouveau στοιχεία, ο σταθμός στέκει βουβός στην άκρη της πόλης με τις βαριές σιδερένιες πόρτες της κεντρικής εισόδου ερμητικά κλειστές.


Για ένα διήμερο, το ART is HARD εισβάλλει στο Σταθμό, βάζει δυνατά τη μουσική, δίνει χώρο σε 65 νέους εικαστικούς και 14 μουσικούς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και σας καλεί να ζωντανέψουμε ξανά την παλιά αίθουσα επιβατών.


Το ART is HARD στον Παλιό Σταθμό Πελοποννήσου συνεργεί λοιπόν με τους ανθρώπους του για ένα διήμερο τέχνης αλλά και κοινωνικής δράσης. Θεωρώντας πως το κοινωνικό έργο πρέπει να είναι συνυφασμένο με την τέχνη και την ραγματική διάσταση της καθημερινότητας, σε συνεργασία με τον Κ.Υ.Α.Δ.Α. του Δήμου Αθηναίων θα διαθέσει ένα χώρο-δωμάτιο του Σταθμού που θα χρησιμοποιηθεί για συλλογή τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για αστε΄γους συμπολίτες μας που τον τελευταίο καιρό υποφέρουν δραματικά.

περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο δελτίο τύπου της οργάνωσης ενώ παρακάτω βρίσκεται ένα video με την δράση του ART is HARD τον Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

a