Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Διάλεξη Γιάννη Κίζη: Βιώματα και Συνθέσεις


Στα πλαίσια του 10ου κύκλου Διαλέξεων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων, το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής διοργανώνει τη διάλεξη του αρχιτέκτονα Γιάννη Κίζη με τίτλο «Βιώματα και Συνθέσεις».
Γιάννης Κίζης σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1971. Έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στις αναστηλώσεις, από το Πανεπιστήμιο του York, το 1977, και Διδακτορικό Δίπλωμα από το Ε.Μ.Π., το 1987. Έχει πραγματοποιήσει δημοσιεύσεις σε θέματα που σχετίζονται με την ένταξη της σύγχρονης αρχιτεκτονικής σε ιστορικό περιβάλλον, στον τομέα της παραδοσιακής κατασκευής και της αναστηλωτικής πρακτικής. Έχει γράψει βιβλία για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική στο Πήλιο, στη Θράκη και στη Σαμοθράκη.
Διευθύνει το «Γραφείο Κίζη», που ασχολείται κυρίως με την ειδική σύνθεση, ένταξη σύγχρονης αρχιτεκτονικής σε ιστορικό περιβάλλον, με αποκαταστάσεις μνημειακών κτιρίων. Τιμήθηκε επανειλημμένα με το διεθνές βραβείο “Europa Nostra”(1984,1992,1999) και διακρίθηκε σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Είναι Καθηγητής στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Μετσοβίου Πολυτεχνείου.
Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013, 19:00
Πνευματικό κέντρο Δήμου Αθηναίων - Αμφιθέατρο "Αντώνης Τρίτσης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

a