Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Τοπόσημο Φαληρικού Όρμου - Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός - Έκθεση


Ο Ανοικτός Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Προσχεδίων ενός σταδίου για τη Μελέτη “κατασκευής – τοπόσημου” επί της κεντρικής προβλήτας που προβλέπεται στη Ζώνη Ανάπλασης Ι του Φαληρικού Όρμου Αττικής, διοργανώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και ειδικότερα από τη Διεύθυνση Ειδικών Έργων Αναβάθμισης Περιοχών, με δαπάνη του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Σταύρος Σ. Νιάρχος». 
Η ανάδειξη του θαλασσίου μετώπου της πόλης της Αθήνας αποτελεί άξονα προτεραιότητας, δεδομένης της περιβαλλοντικής, πολιτιστικής και οικονομικής σημασίας του για την ενίσχυση του ρόλου της πόλης ως Μεσογειακής Πρωτεύουσας. 

Ο Φαληρικός Όρμος, ιδιαίτερα, εντάσσεται στους αναπτυξιακούς άξονες εθνικής και διεθνούς εμβέλειας. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται το Μητροπολιτικό Πάρκο του Φαληρικού Όρμου με άξονες πολιτισμού, εκπαίδευσης, αθλητισμού και αναψυχής. Αντικείμενο του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού είναι η δημιουργία μιας κατασκευής που θα λειτουργεί ως τοπόσημο εντός θαλάσσης, επί της κεντρικής προβλήτας στον Άξονα Πολιτισμού του σχεδιαζόμενου Πάρκου και θα αποτελεί σημείο αναφοράς για το χώρο και την πόλη και ιδιαίτερο πόλο έλξης. 

Στην έκθεση παρουσιάζονται οι 28 συμμετοχές στον Διαγωνισμό, με σχέδια, κείμενα και μακέτες. 

Πριν τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθεί συζήτηση (ώρα 15.00).

Μουσείο Μπενάκη Οδού Πειραιώς: 14/02/2013 - 03/03/2013

Εδώ  μπορείτε να δείτε εδώ το Α' Βραβείο, την εξαγορά και ένα άρθρο σχετικά με τα βραβεία τις συμμετοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

a