Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

2ο Τεύχος Φοιτιτηκών Εργασιών


Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε το 2ο Τεύχος Φοιτητικών Εργασιών!

Όπως και το προηγούμενο τεύχος, έτσι κι εδώ παρουσιάζονται όλες οι φοιτητικές εργασίες που συμμετείχαν στην 2η Έκθεση Φοιτητικών Εργασιών Έτους 2010-2011, συνεχίζοντας την προσπάθεια εξωτερίκευσης του έργου που πραγματοποιείται εντός του χώρου της σχολής.

Όπως και στην έκθεση, έτσι και στο τεύχος, συμμετέχουν για πρώτη φορά και επιλεγμένες Διπλωματικές Εργασίες που εκπονήθηκαν το παραπάνω ακαδημαϊκό έτος. Τέλος, το περιεχόμενο του τεύχους συμπληρώνεται από σύντομες περιγραφές των μαθημάτων, από τα οποία προέρχονται και οι εργασίες που τις ακολουθούν.

Το στοίχημα που τίθεται προφανώς είναι η ανάδειξη της έκθεσης και του αντίστοιχου τεύχους σε θεσμό, κάτι που αποτέλεσε και ευχή πολλών από την πρώτη κιόλας φορά διεξαγωγής της έκθεσης. Το σίγουρο είναι ότι ελπίδα όλων μας είναι η αρχή ενός διαλόγου τόσο της σχολής μας με την πόλη της Ξάνθης όσο και με τις υπόλοιπες αρχιτεκτονικές σχολές. Για εμάς, η παρουσίαση της δουλειάς που γίνεται μέσα στην σχολή είναι ο τρόπος μας να συστηθούμε στους συνομιλητές μας και να ξεκινήσουμε αυτήν την κουβέντα-συνεργασία. Το να παραμένεις ενεργός σήμερα είναι δύσκολο, ωστόσο εκφράζει μια στάση διεκδίκησης που θα μπορεί να φέρει πολύ ουσιαστικά αποτελέσματα.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΛΟΙΠΟΝ!





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά πολλά πολλά μπράβο!!!
Πολύ καλή δουλειά!

a