Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΤHESSALONIKI RETHINKS ATHENS


Με αφορμή τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό «Rethink Athens» για την ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας, και πιο συγκεκριμένα τη δυναμική παρουσία των αρχιτεκτόνων της Θεσσαλονίκης μεταξύ των βραβείων, το ARCHSTUDIES.gr* προσκαλεί τους αρχιτέκτονες δύο εκ των προτάσεων που διακρίθηκαν σε ένα διάλογο για την πόλη και το δημόσιο χώρο. Η εκδήλωση «ΤHESSALONIKI RETHINKS ATHENS» αποτελεί μια ευκαιρία να παρουσιαστούν στο ενδιαφερόμενο κοινό οι προτάσεις που τιμήθηκαν με τη 2η θέση και έναν εκ των δύο ισότιμων επαίνων, από τους εκπροσώπους αρχιτέκτονες Δημήτρη Γουρδούκη και Πρόδρομο Νικηφορίδη, ενώ θα παρουσιαστούν και προσεγγίσεις για την ευρύτερη έννοια του δημόσιου χώρου σήμερα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 και ώρα 18.00 στο τμήμα Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ, στο αμφιθέατρο 301.

Facebook Event


*Το ΑRCHSTUDIES.GR είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που λειτουργεί από το 2011 με αντικείμενο τη δημοσίευση, ανάδειξη και αρχειοθέτηση προτάσεων αρχιτεκτονικής, design και εικαστικών, από φοιτητές προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού επιπέδου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Θεωρείται σημαντικό να παρέχεται σε κάθε ενδιαφερόμενο για το χώρο της αρχιτεκτονικής και των εικαστικών, συμπληρωματικά με το παραχθέν υλοποιημένο έργο, και ενημέρωση σχετικά με τις διάφορες προτάσεις και προσεγγίσεις όπως αυτές διαμορφώνονται στο πλαίσιο των διαφορετικών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Το έργο που παρουσιάζεται είναι πρωτότυπο και απευθύνεται στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο υπερβαίνοντας το στενό αρχιτεκτονικό κύκλο. Παράλληλα, η συντακτική ομάδα του AS αναζητά και προβάλει διαρκώς νέες προσπάθειες, ιδέες αλλά και εκδηλώσεις σχετικά με την αρχιτεκτονική και τις  εικαστικές τέχνες. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

a