Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Unexplored Spaces 1.0 | Work Calendar | Ημέρα 3η και 4η



Το Σάββατο και την Κυριακή 21 και 22 Μαίου 2016 έγιναν τα εξής:

  • Συλλογή υλικού για τις προβολές τις εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του υπογείου. 
  • Απόπειρες σχεδιασμού κατόψεων για τις διάφορες πιθανές χρήσεις του χώρου, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν ως layers-στρώματα πληροφορίας για να παραχθεί μία τελική κάτοψη από τα κοινά τους σημεία-στοιχεία. 
  • Σχεδιασμός αφίσας για την τελευταία μέρα του workshop για την οποία υπάρχει η σκέψη να εκτεθούν διάφορες δημιουργίες, εργασίες  από όσους το επιθυμούν. Θα γίνει και ένα κάλεσμα μέσα στη βδομάδα για τη συγκέντρωση αυτού του υλικού. 
  • Καταγραφή των πρώτων μας αυθόρμητων κινήσεων όταν προσεγγίσαμε το χώρο για πρώτη φορά οι οποίες συνέθεσαν μεθοδολογίες τις οποίες θα αναλύσουμε και θα ακολουθήσουμε στις επόμενες μέρες του workshop. 
  • Ολοκλήρωση μίας πρώτης φάσης καθαρισμού του χώρου και συλλογή υλικών των οποίων θα γίνει καταγραφή σχεδιαστικά και θα συνθέσουν έναν "κατάλογο" των διαθέσιμων υλικών που έχουμε στα χέρια μας.

Η βροχή του Σαββάτου μας βοήθησε να αναγνωρίσουμε τους προστατευμένους χώρους από νερό και άνεμο καθώς και να σχεδιάσουμε τις κλίσεις που υπάρχουν στο έδαφος.





Για αύριο θα είμαστε από νωρίς στο υπόγειο, 11 η ώρα, και θα ασχοληθούμε με τη δημιουργία του "καταλόγου" υλικών, ενώ θα μελετηθούν τρόποι σύνδεσης του εξώστη στο ισόγειο με τον υπόγειο ημιυπαίθριο χώρο. Έχει συζητηθεί για τη συγκεκριμένη σύνδεση η χρήση καφασιών.
Θα ψάξουμε τρόπους για να ανοίξουν οι πόρτες προς τον εξώστη για πρώτη φορά μετά από καιρό. Άλλη μια ενέργεια για αύριο θα είναι να σχεδιάσουμε με κιμωλία χώρους που έχουμε σκεφτεί αναπαριστώντας έτσι δισδιάστατα στοιχεία μέσα στο χώρο. Θα συνεχίσουμε έτσι να σχεδιάζουμε κατασκευές 1-1 που ίσως να ξεκινήσει και η υλοποίηση τους άμεσα.




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

η κιμωλία στο πάτωμα Dogville του Τρίερ?

a