Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

online tutorials

Κανείς δεν θα αρνηθεί ότι η εκπαίδευσή μας σε προγράμματα 2D και 3D αναπαράστασης είναι ελλειπέστατη -παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που γίνονται από φέτος, ήδη στο πρώτο έτος, στα πλαίσια της σχολής. Παρότι όλοι μπορεί να αναγνωρίζουμε τον προσωπικό τόνο και την καλλιτεχνική έκφραση σε ένα σχέδιο στο χέρι, δεν μπορούμε παρά να αντιληφθούμε ότι οι φωτορεαλιστικές απεικονίσεις εσωτερικών χώρων ή και ολόκληρων κτηρίων είναι το λιγότερο εντυπωσιακές και -πλεον- περισσότερο ικανές να οδηγήσουν στα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
Τα διαδικτυακά μαθήματα [online tutorials] μπορούν να βοηθήσουν στο να ξεπεράσεις το πρώτο κομπλάρισμα που νιώθεις όταν ανοίγει στην οθόνη σου το άγνωστο περιβάλλον ενός σχεδιαστικού προγράμματος που δεν γνωρίζεις.

Πως όμως προμηθεύεται κανείς το εκάστοτε πρόγραμμα? Αρχικά, μπορείς να κατεβάσεις το educational version από διάφορα σχεδιαστικά προγράμματα από το επίσημο site της εταιρίας που τα ανέπτυξε. Για παράδειγμα, από το official site της Graphisoft, με ένα σύντομο register [ναι, υπάρχει αυτό το catch στην υπόθεση!] μπορείς να κατεβάσεις τις εκπαιδευτικές εφαρμογές του ArchiCAD ή του Artlantis με τα οποιά μπορείς να παράγεις συμπαθητικά render και σχετικά γρήγορα. Αντίστοιχα, με λίγο ψάξιμο στο Internet, βρίσκουμε και τις trial ή educational εκδοχές των Rhino και InDesign.

Όσον αφορά τώρα τα online tutorials, φυσικά, εκτός από αυτά που βρίσκει κανείς στα επίσημα sites των εταιριών, καταπληκτική πηγή και σταθερή επιλογή αποτελεί το γνωστό YouTube, όπου υπάρχει εδώ μια πολύ κατατοπιστική σειρά μαθημάτων για το ArchiCAD -μιας και προηγουμένως αναφερθήκαμε σε αυτό. Παράλληλα, sites όπως το Digital Tools for Architects διαθέτουν πολλά tutorials σε μια μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων.

Χρόνο τώρα -θεωρητικά- έχουμε, ας πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, ή καλύτερα στα ποντίκια μας! Καλές γιορτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

a