Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Διαδικτυακές διαλέξεις GreekArchitects


Το GreekArchitects.gr (GRA) διοργανώνει την πρώτη “ζωντανή” δημόσια διαδικτυακή αρχιτεκτονική διάλεξη στην Ελλάδα, διάρκειας 3 ημερών, με θέμα:
"Αρχιτεκτονική εν μέσω κρίσεως, αλλά και μετά από αυτήν"

16,17,18 Ιανουαρίου, "ζωντανά" στο GRATV.gr  
Έναρξη εκπομπών :12:30 μ.μ.

16 ομιλητές, διδάσκοντες και διδάσκουσες αρχιτεκτονικών σχολών, αλλά και από το χώρο της αρχιτεκτονικής εφαρμογής, συζητούν και απαντούν σε "πραγματικό χρόνο" στα ερωτήματα των τηλεθεατών. (αρχιτεκτόνων ή μη)

Το GreekArchitects.gr αναζητώντας ουσιαστικές δράσεις με στόχο τον ανοιχτό διάλογο προς την αρχιτεκτονική κοινότητα αλλά και το ευρύ κοινό, διοργανώνει  μέσω της διαδικτυακής του τηλεόρασης GRATV.gr, την πρώτη e-ζωντανή και δημόσια αρχιτεκτονική διάλεξη - συζήτηση στην Ελλάδα διάρκειας 3 ημερών, όπου οι τηλεθεατές (αρχιτέκτονες ή μη) θα παρεμβαίνουν σε πραγματικό χρόνο θέτοντας ερωτήματα ή υποβάλλοντας σχόλια τους.

Οι παρεμβάσεις με τα ερωτήματα που θα αποσταλούν αποτελούν σημαντικό σημείο της διαδικασίας, για το λόγο αυτό σας προσκαλούμε να συμμετέχετε ενεργά στο διάλογο.

Αρχιτεκτονική εν μέσω κρίσεως, αλλά και μετά από αυτήν (Εισαγωγή στον προβληματισμό)

Η μεγάλη κοινωνικό-οικονομική κρίση έχει αποκτήσει πια, όχι μόνο διεθνή αλλά και ειδικά τοπικά  χαρακτηριστικά. Διεισδύει βαθιά στην ιδιόμορφη δομή και λειτουργία των διαφορετικών χωρών και κοινωνιών της «επικράτειας» της, επηρεάζοντας καταλυτικά σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο όλες τις δράσεις τους.
Μεταξύ αυτών των τελευταίων σημαντική θέση έχει η αρχιτεκτονική, θεωρημένη μάλιστα όχι μόνο από πλευράς καλλιτεχνικής, επιστημονικής, τεχνολογικής και ευρύτερα κοινωνικής, (όπως συνήθως γίνεται).  Και τούτο γιατί η κρίση φέρνει πια με ένταση στην επιφάνεια και άλλες σημαντικές παραμέτρους της αρχιτεκτονικής που την προηγούμενη περίοδο του ανεξέλεγκτου υπερ- καταναλωτισμού παρέμεναν (αλλά και λειτουργούσαν) επιμελώς στο υπέδαφος της, συμβάλλοντας στην προετοιμασία της κρίσης...

Οργάνωση: GreekArhitects.gr (Γκάλλι Ροβέρτου 35, Ακρόπολη - 2103636631)
Υπεύθυνος Δράσης: Β. Μιστριώτης, αρχιτέκτων, Διευθυντής GRA
Οργανωτική επιτροπή: Μ. Οικονόμου, Α. Μεγρέμη, Ξ. Σαρατσιώτη
Συντονισμός - Παρουσίαση: Α. Τριποδάκης, αρχιτέκτονας, καθηγητής π. Κρήτης

Ομιλητές: Α. Μπίρης, Δ. Παπαλεξόπουλος, Α. Βανδώρος, Γ. Αίσωπος, Ν. Καλογήρου, Τ. Παπαϊωάννου , Α.Κωτσιόπουλος, Α. ΔημητρακόπουλοςΓ.Παπαγιανόπουλος , Π. Δραγώνας, Γ. Κίζης, Σ. Τσιράκη, Γ. Αγγελής, Θ. Ξάνθη, Α.Τζομπανάκης.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τους ομιλητές, το πρόγραμμα και τον τρόπο συμμετοχής στο αναλυτικό δελτίο τύπου ή στο www.greekarchitects.gr στη σελίδα της εκδήλωσης. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Bravo re paidia....mono to greekarchitects asxoleite pia me tin elliniki arxitektoniki

a