Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Design 2011 οικολογία – σύγχρονες τεχνολογίες

   Όπως μαθαίνουμε από τη σελίδα του Design Magazine, o Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, την έκθεση Design 2011 οικολογία – σύγχρονες  τεχνολογίες.
    Η αρχική πρόθεση για την έκθεση ήταν η εμβάθυνση  στα προβλήματα του περιβάλλοντος γενικά και ειδικότερα στα προβλήματα της δικής μας γεωγραφικής περιοχής και του τρόπου που μπορούν αυτά να αφορούν το design, με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, αλλά και τη σωστή προσέγγιση στη φόρμα και στα υλικά.
    Ζητήθηκαν από τους συμμετέχοντες  ιδέες υλοποιήσιμες και πέρα από τις αναλύσεις και τις επισημάνσεις,  να προτείνουν ένα ορατό αποτέλεσμα, με τρεις διαστάσεις και έξυπνη προσέγγιση στην καρδιά του προβλήματος.  Αντικείμενα και ευρύτερες προτάσεις που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά σε αυτή την έκθεση.
 Τέλος, συμμετέχουν ομάδες φοιτητών από τα Τμήματα Αρχιτεκτόνων των Πανεπιστημίων της Πάτρας και της Θεσσαλίας.

Περισσότερες πληροφορίες: εδώ


Διάρκεια έκθεσης:  15 Δεκεμβρίου 2011 – 22 Ιανουαρίου 2012
Χώρος: Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων κτήριο Μεταξουργείου (Λεωνίδου & Μυλλέρου)
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00, εκτός Δευτέρας και απογεύματος Κυριακής



    Στη διαδικασία της προετοιμασίας και των επιλογών, έγινε προσπάθεια να γίνει προσέγγιση  του θέματος της έκθεσης από πολλές πλευρές. Με  σοβαρότητα αλλά και χιούμορ. Με φρεσκάδα και πολλαπλότητα. Με καλλιτεχνική αλλά και επιστημονική ματιά. Με ένα σύνολο από διαφορετικές απόψεις, με διαφορετική έκφραση και με κοινό στόχο το θέμα της έκθεσης. Μικρά αντικείμενα αλλά και μεγάλης κλίμακας προβληματισμοί, δημιουργούν ένα σύνολο που αφορά το θεατή, που αφορά το design αλλά και την αρχιτεκτονική.
   Οι συμμετέχοντες, επιστήμονες, αρχιτέκτονες, designers, αλλά και εικαστικοί καλλιτέχνες, φοιτητές, αλλά και καταξιωμένοι επαγγελματίες προτείνουν με διαφορετικούς τρόπους, με τη δική τους αντίληψη και τη δική τους προσέγγιση στο θέμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

a