Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ενημέρωση..

Τρία κείμενα 1 2 3, που μας έστειλε ο κ. Μπάρκας σχετικά με τη Σύνοδο των Πρυτάνεων, που πραγματοποίηθηκε στις 18 και 19 Φεβρουαρίου, χώρις να συζητηθεί ουσιαστικά το θέμα του Νέου Νομοσχεδίου.

Επίσης ενημερωθήκαμε ότι η Αρχιτεκτονική Σχολή της Πάτρας διέκοψε τη συνεργασία της με τους συμβασιούχους διδάσκοντες ΠΔ 407/80 με το ακόλουθο e-mail, στο οποίο μεταξύ άλλων συγκρίνει τις πιστώσεις μεταξύ των διαφόρων Τμημάτων Αρχιτεκτονικής της Ελλάδας...

      "Κυρίες και κύριοι,

Βρίσκομαι στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να σας πληροφορήσω ότι, παρά τις προηγούμενες έγκαιρα και νόμιμα ληφθείσες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, είμαστε αναγκασμένοι να διακόψουμε εντελώς ή να περικόψουμε τη συνεργασία μας, κυρίως λόγω των μειώσεων των σχετικών πιστώσεων από το Υπουργείο Παιδείας, αλλά και λόγω της αποτυχίας του Πανεπιστημίου να αναγνωρίσει τις αυξημένες απαιτήσεις των σπουδών αρχιτεκτονικής σε έκτακτο διδακτικό προσωπικό με προσόντα ανώτερα των μεταπτυχιακών φοιτητών.
Ήδη από το χειμερινό εξάμηνο έχουμε ένα έλλειμμα της τάξεως των 22.000 ευρώ που θα ανέλθει σε 100.000 κατά το τέλος του εαρινού εξαμήνου.
Τα αιτήματά μας προς το Υπουργείο δεν έφεραν αποτέλεσμα και εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης που προτείναμε δεν έγιναν δεκτοί.

Τα προηγούμενα χρόνια με τη συμβολή σας και παρά το γεγονός ότι είχαμε σταθερά χαμηλότερες πιστώσεις σε σχέση με τα άλλα Τμήματα Αρχιτεκτονικής της χώρας επιτύχαμε ένα εξαιρετικά ψηλό επίπεδο σπουδών χάριν των φοιτητών μας. Η ποιότητα των σπουδών βεβαιώνεται κατ΄εξοχήν από την εισαγωγή και τις επιτυχίες που σημειώνουν οι απόφοιτοί μας στις μεταπτυχιακές τους σπουδές στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου. Δυστυχώς φέτος μας δόθηκαν 5,5 μόνο πιστώσεις, ενώ τα αντίστοιχα κονδύλια για το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Θεσσαλίας ( με ελαφρά μεγαλύτερο αριθμό μελών ΔΕΠ) ήταν 12,5 πιστώσεις, για το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Κρήτης (με 12 μέλη ΔΕΠ) 21 πιστώσεις και για το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Θράκης (με 17 μέλη ΔΕΠ, αλλά μόνο 400 φοιτητές, έναντι άνω των 600 δικών μας) 6,5 πιστώσεις .
Η Γενική Συνέλευση υπό τις συνθήκες αυτές δεν είχε άλλη επιλογή από το να διατηρήσει ό,τι μπορούσε να περισωθεί.

Σας ευχαριστώ θερμά, εκ μέρους της Γενικής Συνέλευσης και προσωπικά, για την μέχρι σήμερα συνεργασία μας και την προσφορά σας προς το Τμήμα, που για ορισμένους πλησιάζει πια σε διάρκεια τη δεκαετία. Σας ευχαριστώ ακόμη για την εκ μέρους σας αποδοχή μειωμένης αμοιβής σε σχέση με άλλα τμήματα του ΠΠ και άλλα τμήματα αρχιτεκτονικής της χώρας για πολλαπλάσιο εκπαιδευτικό έργο.

Διατηρώ την ελπίδα ότι οι λόγοι που επιβάλλουν αυτή τη στιγμή την απομάκρυνσή σας θα πάψουν εν μέρει τουλάχιστον να ισχύουν πριν συντελεσθεί υποβάθμιση των σπουδών στο Τμήμα και ότι θα καταστεί δυνατή η συνέχιση της συνεργασίας μας, έστω και σε εξαμηνιαία αντί της ετήσιας βάσης.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Α. Πανέτσος
Καθηγητής
Πρόεδρος του Τμήματος



ΥΓ. Επιθυμώ να διευκρινίσω με κάθε σαφήνεια ότι η διακοπή της συνεργασίας επ΄ουδενί έχει να κάνει με αποδοκιμασία ή έστω μη ικανοποίηση του Τμήματος από το εκπαιδευτικό σας έργο. Αυτή οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην περικοπή των κονδυλίων. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

a