Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Επιλογή κτηρίων σύγχρονης Ελληνικής Αρχιτεκτονικής

Τον Ιανουάριο του 2009 δημιουργήθηκε το eMagazine Φοιτητών Αρχιτεκτονικής Σχολής Ξάνθης [link]. 2 χρόνια μετά η ανεξάρτητη σελίδα ArchPhotoMissions [link] επιχειρεί να αποδελτιώσει κτήρια σύγχρονης Ελληνικής Αρχιτεκτονικής μέσα από φωτογραφίες φοιτητών. Αφορμή για την δημιουργία αυτής της σελίδας στάθηκε η ανάρτηση για μια εκδρομή της σχολής στην Αθήνα [δείτε σχετικά]. Ο χάρτης που σχηματιστικέ τότε στο Google Maps φτάνει πλέον τις 200 περίπου καταχωρήσεις σε πολλούς τόπους της χώρας.

Επιχειρείτε να φτιαχτεί ένα βοήθημα με τις θέσεις κτηρίων σύγχρονης Ελληνικής Αρχιτεκτονικής, κάτι που προέκυψε από δική μας ανάγκη αναδεικνύοντας τη σημασία της επιτόπιας έρευνας κατά την εκπαιδευτική διαδικασία.

Στον χάρτη που θα δείτε παρακάτω σημειώνονται οι θέσεις κτηρίων, συνόλων και αστικών αναπλάσεων σε όλη την Ελλάδα. Το project αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη με σημειώσεις νέων θέσεων και εικονογράφηση.

Δείτε τον χάρτη στο Google Maps [link]

>>>Για ταχύτερη προβολή στο Google Earth, κατεβάστε το αρχείο .kml και ανοίξτε το. Θα ενημερωθεί αυτόματα στο Google Earth. [link]

* Άν σας ενδιαφέρει παρακαλούμε αναδημοσιεύστε το, ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστό.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

a