Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Έκθεση φινλανδικής εικονογράφησης στην Αθήνα

Έργα κορυφαίων Φινλανδών εικονογράφων και γραφιστών παρουσιάζονται από τις 9 έως τις 24 Μαΐου στο Κέντρο Τεχνών (Πάρκο Ελευθερίας, Βασ. Σοφίας) του Δήμου Αθηναίων, σε έκθεση με τίτλο  «Pekka of Finland- Contemporary Illustration of Finland: From the Land of Booze and Blondes»  από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Η Φινλανδία είναι μια χώρα με μακρά παράδοση στο βιομηχανικό σχέδιο και τις εφαρμοσμένες τέχνες, με παγκοσμίως γνωστούς σχεδιαστές (Alvar Aalto, Eero Aarnio, Tapio Wirkkala, Eero Saarinen).  Ο τελευταίος μάλιστα, ήταν ο υπεύθυνος για το σχεδιασμό του κτιρίου του παλαιού, Ανατολικού Αεροδρομίου Αθηνών.

Τώρα πια τη σκυτάλη έχουν πάρει νέοι σχεδιαστές, ανάμεσά τους, κυρίως εικονογράφοι και γραφίστες, οι οποίοι εξάγουν τη δουλειά τους σε ολόκληρο τον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτής της εξωστρέφειας εντάσσεται και η συγκεκριμένη έκθεση, η οποία έχει ήδη παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες, το Παρίσι, το Αϊντχόφεν της Ολλανδίας, τη Βουδαπέστη και τη Σόφια και διοργανώνεται στο πλαίσιο της ανακήρυξης του Ελσίνκι ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Design 2012. Διοργανώνεται από το πρακτορείο εικονογράφων Pekkan και περιλαμβάνει εργασίες δέκα κορυφαίων Φινλανδών σχεδιαστών.
Διάρκεια έκθεσης: 9 έως τις 24 Μαΐου 2012
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Σάββατο: 10.00 – 20.00, Κυριακή 10.00 - 14.00
Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων:
Βασ. Σοφίας- Πάρκο Ελευθερίας, στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής, τηλ. 210-7224028


Δεν υπάρχουν σχόλια:

a