Σάββατο 19 Μαΐου 2012

«Ξαναχτύπησε» ο Μπάνκσι με νέο γκραφίτι



Ένα νέο έργο τέχνης το οποίο φέρει όλα τα χαρακτηριστικά του Μπάνκσι, του μυστηριώδη καλλιτέχνη του γκράφιτι, έκανε την εμφάνισή του την Τρίτη σε δρόμο του βόρειου Λονδίνου. Απεικονίζει ένα αγόρι που ράβει στη ραπτομηχανή μια σειρά από βρετανικά σημαιάκια και ήδη έχει ερμηνευτεί ως σχόλιο για τον επικείμενο εορτασμό του 60ού ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ Β'.

Το αγόρι είναι σκυμμένο στη δουλειά του σε μια παλιά ραπτομηχανή. Το σχόλιο του Μπάνκσι αναφέρεται στις επικρίσεις ότι τα σημαιάκια, τα σουβενίρ και τα υπόλοιπα φθηνά διακοσμητικά για τον ιωβηλαίο παράγονται στον αναπτυσσόμενο κόσμο μέσω της παιδικής εργασίας. Επιπλέον, το μαυρόασπρο γκράφιτι εμφανίστηκε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στον τοίχο ενός καταστήματος που πουλάει διάφορα προϊόντα κόστους μιας στερλίνας, του Poundland, στην περιοχή Τερνπάικ Λέιν του Λονδίνου.

Το Poundland βρέθηκε στο επίκεντρο ενός σκανδάλου πριν από δυο χρόνια, όταν έγινε γνωστό ότι ένα επτάχρονο αγόρι εργαζόταν επί περισσότερες από 100 ώρες την εβδομάδα σε εργοστάσιο της Ινδίας για την παραγωγή ορισμένων από τα προϊόντα που πωλούνται στην αλυσίδα αυτή καταστημάτων.

links:

πηγές:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

a