Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

PLANTAHOF AUDITORIUM / VALERIO OLGIATI / LANDQUART, SWITZERLAND


This auditorium, designed by architect Valerio Olgiati, is located in the Plantahof Agriculture School in Landquart, Switzerland.

The building creates a new central square for the school, marked by the high elevation of the building which can be easily seen from a distance. Internally, the new auditorium has been designed as a multifunctional space, able to hold 180 seats at full capacity. The events that take place vary from small seminars to large conferences.

The interior of the building is designed as to be part lit. Two windows are placed at opposite ends as to allow for an uninterrupted view from the new public square to the valley beyond. The particular arrangement enables the building to maintain its strong architectural identity, while establishing a strong visual connection to its context.
The structure of the building is visible from the inside and plays a sculptural role in the design; it combines frame and solid construction in equal measure. A thin concrete wall, supported by the building’s abutments, extends over the pillars and beams at an angle, giving the building its monolithic aesthetic.



Σχετικό link
Πηγή: http://www.archisearch.gr/









Δεν υπάρχουν σχόλια: